טיפול מונע לאחר חשד ל- TIA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

23/04/2019 | 00:18 | מאת: שי

שלום בת 90, ברקע יל"ד, מושתלת קוצב עקב CAVB, בעברה רפרוף פרוזדורים מקבלת טיפול קבוע באליקוויס 2.5 מג פעמיים ביום, סטטינים. לאחרונה ארוע בלבולי שנמשך מספר שעות, עם קושי בדיבור וחשד לפציאליס קל. CT במיון ללא חומר ניגוד ללא עדות למימצא חריף. בדיקות מעבדת תקינות. אושפזה בפנימית והאבחנה היתה TIA. שוחררה עם המלצה לבירור דופלר קרוטידים אמבולוטורי. לא בוצע כל שינוי בנוגד הקרישה. רציתי לשאול לדעתך האם במצב כזה רצוי להוסיף אספירין לאליקוויס או שאין הצדקה לשילוב שתי התרופות? האם מקובל להחליף לתרופה נוגדת קרישה אחרת במצב שיש חשד ל- TIA על טיפול באחד מנוגדי הקרישה כמו ? בתודה,

ההחלטה לגבי נוגדי הקרשיה המיטבי צריכה להנתן על ידי הנוירולוג המטפל. שילוב של נוגדי קרישה וניגדי צימות מעלה סיכון לדמם ולכן מומלץ רק במקרים מאד סלקטיבים. תמיד הכרחי לוודא כי המטופל מקבל את המינון הנכון בהתאם לגילו, משקלו ותפקודי הכליה. חשוב גם לאזן היטב את גורמי הסיכון הוסקלרים ולשקול טיפול בסטטינים.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח