היסטרוסקופיה וחלל דיסמורפי Y

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

19/04/2020 | 20:51 | מאת: עילאי

שלום. בת 28 ללא הריונות וללא הפלות מנסה כ 1.5 לאחר 2 החזרת עוברים שנכשלו רירית יחסית דקה 6-6.5 בשיא , ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית הכל נמצא תקין למעט חלל דיסמורפי צורת Y 1.האם באמת זה יכול להשפיע על הרירית והקליטה להריון,ואיך? 2.האם היסטרוסקופיה ניתוחית מומלצת או שעדיף להמשיך לנסות להרות בivf ? המון תודה

23/04/2020 | 16:46 | מאת: פרופ' משיח שלמה

1. חלל דיסמורפי עלול, בהחלט, להיות סבה לאי פוריות ולהפלות 2. יש לפנות למומחה להיסטרוסקופיות אבחנתיות/ניתוחיןת, כדי לקבל חו"ד אמינה.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות