100 מ"ג אספירין למניעת רעלת

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

29/12/2020 | 08:14 | מאת: מעיין

1. האם חייבים לקחת כל יום את האספירין? 2.אם אקח פעמיים בשבוע האם זה לא יהיה יעיל? 3. הבנתי מרופאים שאם מפסיקים בבת אחת אספירין אז על פי הקליניקה זה מביא בסבירות גבוהה ובסיכוי גבוה לשבץ מוחי או ארוע לבבי וכו, מה דעתך? 4. האם עדיף לקחת קלקסן מניעתי במקום אספירין?- אין לי קרישיות יתר עשיתי בדיקות מורחבות

30/12/2020 | 21:24 | מאת: פרופ' משיח שלמה

מניעת רעלת עם אספירין מצריכה נטילה רצופה של התרופה. קלקסן אינו תחליף לטיפול זה. המינון נמוך מאד ואין מקום לחששות. הפסקת הטיפול אינה גורמת לשבץ.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות