יומן אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

25/02/2011 | 14:16 | מאת: סיון

היי גילי ראיתי מה כתבת למשתתפת אחרת בפורום לגבי יומן אכילה, ומאוד התחברתי לזה, נשמע לי שזה יכול לעזור גם לי. הבעיה היא שניסיתי לכתוב בו ואני לא כל כך יודעת מה לכתוב רוב הזמן... אם אני יושבת ורואה טלוויזיה ובא לי לנשנש משהו, אז מה זה? איזה תחושה זה? איזה תחושה זה יכול לתת לי? מה אני אמורה להרגיש אחרי? אני יודעת שאני לא "אמורה" להרגיש שום דבר מסוים אחרי, אני פשוט לא כל כך יודעת מה לכתוב. אשמח לתשובתך, כי היומן הזה נתן לי תקווה חדשה לשיפור ושליטה בריאה, ועכשיו אני מרגישה שאולי אני עושה את זה לא כמו שצריך. (אציין שבעבר הדיאטנית שלי נתנה לי לנהל יומן אכילה, שכלל רק מה אכלתי ומתי, אבל כיוון שידעתי שזה הולך אליה די ערכתי אותו, מתוך בושה. היומן הזה הוא לעיניי בלבד ואני מרגישה שהוא ממש יכול לעזור לי).

שלום סיון טוב לשמוע שהרעיון מצא חן בעינייך ועודד אותך! בשאלתך החשובה נתת לי אתגר לכתוב משהו מסודר על כתיבה ביומן אכילה, ואולי אנסה בהמשך לכתוב לגביו באופן מקיף יותר ולהעלות לפורום. אני מעתיקה לכאן את הקטגוריות של יומן האכילה כפי שכתבתי בהודעה הקודמת לטובת קוראות נוספות, ואנסה לענות לך דרך הקטגוריות הללו: מה האירוע+יום ושעה (לדוגמא:יום א, 12:00 בצהריים, יושבת לראות "האח הגדול") -מה אני חושבת: (לדוגמא: "בא לי לאכול משהו/איזה כייף לבחורה הזו כי היא רזה/אין לי כוח ללכת מחר לעבודה") -מה אני מרגישה: (לדוגמא:"משעמם לי/עצוב לי/אני מתרגשת/אני מפחדת") -מה התחושה שאני רוצה להשיג באמצעות האכילה כעת: (לדוגמא:"אני רוצה להיות שמחה/ זה ירגיע אותי/זה יתן לי מרץ ללכת לעבודה") -האם אכלתי ומה אכלתי: (לדוגמא:"אכלתי שני תפוחים") -מה הרגשתי לאחר האכילה: (לדוגמא: "עדיין משעמם לי/אני מרגישה יותר שבעה ורגועה) באופן כללי, הרגע שבו את מרגישה שבא לך לנשנש מול הטלויזיה שייך לקטגוריה של "מה חשבתי". עוברת לך בראש מחשבה שבא לך לנשנש. זה השלב שבו את אמורה לנסות להשהות את האכילה ולבדוק מה את מרגישה. רגשות יכולים להיות: שעמום, עצב, בדידות, ריקנות, התרגשות, כעס, שמחה, תסכול וכו'. על מנת לזהות מה הרגשת, תוכלי לנסות ולהתחקות אחרי המחשבות והרגשות שקדמו לחשק לאכול ולכתוב גם אותן. מה הזכיר לך מה שראית בטלויזיה? האם חשבת על משהו שקשור לעצמך בעקבות זאת? כאשר את חושבת שתקומי ותקחי לך אוכל מסויים, מה את רוצה להשיג באמצעותו? אנו לא רגילים לפרק כך את הפעולה של החשק לאכול והאכילה עצמה, אך זו מטרת היומן. התחושה לאחר האכילה משמעותית. אם לא הרגשת שינוי, כתבי ביומן "מרגישה כמו קודם, משועממת וכו'". לעיתים מרגישים אשמה/שמחה ועוד. אם תחושתך לא השתנתה, הרישום הזה יסייע למוח להפנים את העובדה שהאכילה לא באמת מסייעת לשינוי ההרגשה ולאחר כמה רישומים כאלה הדחף לגשת לאכול צפוי להצטמצם אם יומן האכילה דבר אלייך, את יכולה לקבוע פגישה או שתיים עם תזונאית המתמחה בהפרעות אכילה שתוכל לכוון אותך בכתיבת היומן. אני גם אפנה לתזונאית שאני מכירה ואבקש ממנה לכתוב משהו על יומן אכילה ואבקש ממנה רשות להעלות זאת לפורום. המשיכי לעדכן! גילי

26/02/2011 | 21:12 | מאת: סיון

תודה רבה על התשובה, גילי האכפתיות שלך מרגשת ונוגעת ללב בינתיים המשכתי בסוף השבוע לכתוב (מתוך מחשבה שגם אם אני לא יודעת בדיוק מה לכתוב, אולי בכל זאת יצאו דברים שישכילו אותי), ובאמת יש כמה רשומות שנובעות מרגשות תסכול (כמו למשל בשעה שאני לומדת ומרגישה שאני לא מבינה כלום ושאני סתומה). אני מאוד מקווה להצליח להתמיד גם בהמשך השבוע, כשאני עסוקה יותר בענייני עבודה ולימודים, כי יש לי הרגשה שאכלתי במהלך הסופ"ש פחות ממה שאני אוכלת בדרך כלל... או לפחות מבוקר יותר. תודה רבה ואני אשמח לקרוא את מה שהתזונאית תכתוב שבוע טוב סיון

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית