איך מתגברים על אכילה רגשית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

09/05/2010 | 14:40 | מאת: נטע

שלום לכולם כתבתי כאן בפורום בעבר על הנטיה שלי למצוא נחמה באוכל, בעיקר כשזה מגיע לאירועים חברתיים ותקשורת עם אנשים. אזכיר בקצרה שהבעיה העיקרית שאני סובלת ממנה היא קושי ביצירת קשרים, בדידות, ביישנות וכו'. בשנה + האחרונות אני מוצאת את עצמי נאבקת לא רק עם המשקל אלא בכלל עם הנטיה שלי לאכילה רגשית, אכילה מוגזמת של ג'אנק פוד ובעיקר ממתקים. אחרי תקופה מסוימת שהצלחתי לשמור וירדתי במשקל, עכשיו שוב חוזרת האכילה הרגשית. אני שוב מחסלת חפיסות שוקולד שלמות, חבילות עוגיות וכו'. אני שמה לב שזה קורה לי בעיקר כאשר אני בעבודה ואין לי חשק לעשות דברים שקשורים לעבודה (שזה בעיקר להתקשר ללקוחות, לדבר עם אנשים). זה קורה גם כשאני כועסת על משהו או מישהו, כשאני נזכרת במשהו שמכעיס אותי, מתוך כעס אני ישר הולכת אל חפיסת השוקולד שלידי ומחסלת את כולה. תמיד אני אומרת לעצמי שהפעם אשתדל לשמור, אני לוקחת מראש אוכל בריא שאני מכינה בבית לעבודה אבל בנוסף לאוכל הבריא אני תמיד חייבת לקנות איזה ממתק בעבודה. איך מתגברים על הפיתוי הזה של למצוא נחמה באוכל? אשמח לתגובות.

היי נטע התשובה שלי היא כמו תמיד, פתרון מעמיק (טיפולי) ולא פתרון קסם... ממליצה בחום במקרים כאלה על טיפול רגשי ותזונאית ואולי אפילו על טיפול ממוקד בדחיית סיפוקים מול אוכל (טיפול קוגניטיבי התנהגותי באכילה רגשית). אני מבינה שכעת את רוצה "טיפים" נקודתיים, שגם להם יש ערך רב (בתהליך טיפולי התזונאית מסייעת בטיפים כאלה, או הפסיכולוג אם מדובר בטיפול התנהגותי). טיפים כאלה אכן מתאים לקבל ממשתתפי פורום אחרים, ואני מזמינה את כולם לתרום מנסיונם. בהצלחה! גילי

10/05/2010 | 06:12 | מאת: נטע

תודה על התגובה. לא ציינתי בהודעה הקודמת, אבל אני נמצאת בטיפול. אני לא כל כך מדברת עם המטפלת על עניין האכילה אלא יותר על הבעיות עצמן, שגורמות לאכילה. (הקושי ביצירת קשרים וכו'). הטיפול הוא בשיטת סכמה תרפיה ונכון לעכשיו הוא יותר התנהגותי. הטיפול הוא לא פשוט ולמרות הקושי אני משתדלת לעשות דברים, לבצע את המשימות שניתנות לי.. אבל בכל זאת, כתבתי אתמול את ההודעה הנ"ל אחרי חיסול של חפיסת שוקולד שלמה... אני כמובן לא מצפה לקבל טיפול דרך האינטרנט אבל באמת הייתי שמחה לטיפים, אם יש כאלה..

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית