איך אפשר לטפל לבד באכילה רגשית?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/04/2017 | 18:35 | מאת: ליאת

היי, אני סובלת מאוד מאוד מאוד מאכילה רגשית כבר למעלה מ-7 שנים. כל חיי מתרכזים באכילה. אני פוחדת ממש מתחושת רעב זה מכניס אותי ללחץ. הרבה בולמוסים מתחילים בגלל תחושת רעב קטנה שצצה. אני עסוקה בדיאטות בצורה אובססיבית ביותר, עסוקה בגוף שלי בצורה אובסססיבית ביותר, רוצה לרדת במשקל עוד ועוד למרות שהמשקל שלי תקין (52 קילו על 1.65). אני חושבת שאני הכי שמנה בעולם, אני נראית פשוט ענקית לעצמי. ואני בעיקר מרגישה מכורה. מכורה לאוכל, מכורה לבולמוסים, מכורה להתעללות בעצמי כנראה. אני לא מצליחה לדמיין את החיים שלי כבר בלי התחושות האלה וזה הכי עצוב לי בעולם. למה אני כל הזמן מסתובבת בתחושה שאני לא טובה מספיק ולא רזה מספיק ולעולם גם לא אהיה? אצלי זה הכל או כלום, אם אני אוכלת עוגייה קטנה אני אסיים את כל הקופסא. אם אני מחזיקה אכילה "נקייה" במשך יום-יומיים אני מרגישה כאילו משהו לא בסדר, כאילו עוד רגע אני אהרוס הכל וזה באמת מה שקורה- אני פשוט מכורה לאוכל בצורה קיצונית- כמובן שמדובר באוכל הלא בריא, המתוק, הממכר, המסוכן. למזלי העלייה במשקל איטית ולא מאוד מורגשת (לפני 3 שנים שקלתי 48- המשקל האידיאלי שלי). הייתי כבר במס' טיפולים שלא צלחו (כולל טיפול CBT שהבנתי שיעיל מאוד במצב כזה) אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות. איך אפשר להתגבר על זה? מה כבר ביקשתי? לרדת 4 קילו מסכנים... אוף מרגישה כל כך כל כך רע. ריקנות אינסופית, עצבות ובדידות. תעזרו לי... בבקשה..

שלום לך ליאת. במשפט האחרון במה שכתבת יש את התשובה לשאלך: עצבות,ריקנות ובדידות. כל אלה מתבטאים בהפרעת האכילה שאת סובלת ממנה. פני לטיפול במסגרת שתתאים לך. פני אלי בהודעה או התקשרי ואעזור לך למצוא מסגרת טיפולית מתאימה . העובדה שטיפולים קודמים לא סייעו לך להרגשתך אינה אומרת שאין טעם לנסות שוב.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית