דופק מהיר ותחושת קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/10/2020 | 21:25 | מאת: מיכל

שלום רב בת 50, בריאה בדר״כ. לפני כחודשיים החלו להופיע פתאום דפיקות לב מהירות במנוחה ותחושת מחנק, עייפות וחולשה כללית. לחץ הדם היה קצת גבוה, נתנו לי קרדילוק 2.5 מ״ג ואלפרליד. עשיתי אקו לב, הולטר לב , הולטר לחץ דם, צילום חזה , בדיקות דם והכל תקין. אני מרגישה ממש חולשה והרגשה לא טובה. מעין מועקה בחזה כל הזמן. מה יכולה להיות הסיבה? מה עלי לעשות? תודה רבה.

הולטר תקין לא תמיד מספיק. האם בזמן ההולטר הרגשת את דפיקות הלב? אם כן מה היה באותו זמן בהולטר? אם לא הרגשת כלום באותו יום יש להמשיך לנסות לתעד את הפרעת הקצב שאת מרגישה כדי לאבחן ולטפל.

08/10/2020 | 10:18 | מאת: מיכל

תודה רבה. שאלה נוספת- האם להמשיך לקחת כל יום את התרופות או רק בעת תחושת הדופק המהיר ותחושת המחנק?

תרופות יש לקחת בעיקרון כל הזמן ולא רק בזמן הרגשה לא טובה כי לתרופות יש גם תפקיד מניעתי. עם זאת במידה ואת מרגישה רע עם השילוב של התרופות שציינת - צריך לנסות שלוב אחר.

11/10/2020 | 09:48 | מאת: מיכל

תודה רבה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים