בדיקת CT לב לעורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/08/2020 | 17:53 | מאת: יהודה

שלום רב, אני בן 55 ואומר לעבור את הבדיקה הנ"ל. אני חושש מהחומר ניגוד יוד - משום שהבן שלי רגיש ליוד. מבקש לשאול א. האם יש בדיקה שאפשר לדעת האם יש רגישות ליוד ? ב. האם אפשר לבצע את הבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד יוד. ג. האם אפשר להחליף ל- MRI ששם אין יוד אלא גודולניום שאני יודע שאני לא רגיש אליו. בתודה יהודה

CTA לעורקי הלב מחייב הזרקת יוד לא בודקים רגישות לפני בסדיקה רב האנשים לא יודעים אם הם רגישים או לא ניתן לבצע הכנה מניעתית עם סטרואדים גם אם יש רק חשד לרגישות בדיקת MRI לא מחליפה את ה CT

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים