שאלה לקראת בדיקת הולטר ראשונה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/06/2020 | 18:48 | מאת: יעל

שלום, אימי בת 81 צריכה לעבור בדיקת הולטר. שאלה: הזמנו תור שיוצא ביום חמישי. איך יודעים אם הבדיקה יום אחד או יומיים? כלומר זה לא נופל על שבת?- כי אם כן רוצה לדחות את התור. שמעתי שיש הולטר לחץ דם האם זו אותה בדיקה או שהולטר ללב זה משהו אחר? בעיקרון אין לה לחץ דם גבוה אלא בעיה של דפיקות לב, סחרחורת,TIA, קושי בעליה, לפעמים תחושה לא טובה ברום הבטן בנוסף. לוקחת רק מדליל דם, סטטינים,סידן. לא נאמר דבר על שימוש בתרופות. האם צריכה להפסיק לקחת? בנוסף שמעתי בתקליטון לזימון התורים שצריך להביא בדיקת אק"ג לפני בדיקה זו? לא הכי ברור מה צריך לעשות שכן את ההפניה קיבלה מרופא משםחה עקב ורטיגו. ורק קבעתי תור במוקד. תודה

הבדיקה היא בדיקת הולטר דופק ולרב היא ליממה אחת אפשר לבקש גם הולטר של 48 שעות . לא צריך להפסיק תרופות ולא ברור למה בכלל צריך אק"ג לפני הבדיקה כנראה שלא.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים