כאב בחזה צד שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/04/2020 | 22:02 | מאת: גלעד

שלום אני בו 51. ידוע על קרוהן ורזה מאוד. ידוע כבר 15 שנה על GERD ודיספפסיה ולוקח מדי יום לוסק. סובל לפעמים אחרי האוכל למרות הלוסק מתופעות של כאב ברום הבטן איפה שמפתח הלב, לפעמים תחושת כאב במרכז החזה באיזור הוושט, לפעמים קצת טעם מר בפה או קצת שיעול אחרי אוכל. התסמינים בד"כ אחרי אוכל או אם שוכב פחות מ 3 שעות אחרי אוכל. יש לי בחצי השנה האחרונה מדי פעם כאב בחזה בצד שמאל למעלה בערך כל האיזור שמעל הפטמה השמאלית. זה לא כאב חזק אבל יש קצת כאב שבא נניח לכמה דקות וחולף או לפעמים במשך כמה שעות זה מגיע וחולף שוב ושוב בגלים. ביצעתי אקו לב תקין לפני חצי שנה אקג תקין כמה פעמים ללא שינויים בדיקות דם תקינות לפני חודשיים. אני אחרי פציעה לפני שנתיים ולכן לא בכושר כי אני ממש בקושי הולך. לכן לא יכול להגיד אם זה מחמיר במאמץ. לפעמים זה מגיע סתם כשיושב. רציתי לדעת אם כאב בצד שמאל למעלה של החזה יכול להיות מ GERD? או שפחות מתאים ויותר מתאים ללב? איך יודע אם זה קשור ב GERD או בלב? ( לא שש ללכת לעשות כעת בדיקות בשל הקורונה ) תודה רבה

הכאב לא נשמע קרדיאלי ממקור הלב אם זאת שווה בדיקה. מה הקשר לקורונה? אם צריך לבדוק בודקים לא מזניחים בעיה אחרת בגל הקורונה. לא נשמע דחוף אבל שווה בדיקת לב במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים