כולסטרול גבוה למרות הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/02/2020 | 18:42 | מאת: מארק

שלום דוקטור דן אליאן בן 37 גובה 181 משקל 90 קג, לא מעשן מזה שנתיים, פעילות גופנית בחדר כושר בין 2-3 פעמים בשבוע, משקולות בעיקר. לפני שנתיים שקלתי 80 קג ועישנתי , הכולסטרול שלי היה סביב ה 190 הכללי, הרע היה בערך 100-120 והטוב נע בין 40-43, תריגלצירידים בערך בין 150-200, יש לי טרומבוציטופניה ( 100 אלף טסיות )כרונית אז אני מבצע בדיקת דם כל 3-6 חודשים אז על הדרך גם שומנים. לפני חצי שנה שקלתי 87 והכולסטרול היה 209 הכללי, רע היה 130 וטוב 41, היום התוצאות כבר מדאיגות, כולסטרול כללי כבר 220 , רע 150 וטוב 37 , טרגלצירידים 160. אני אוכל נקניקים, גבינות בשר , עופות דגים לחם משתדל דגנים , ולא הרבה, ירקות לא הרבה, פירות בכלל לא אוכל. שאלה ראשונה איך מעלים את הכולסטרות הטוב, כי הוא כל הזמן אצלי יחסית קרוב לנורמה הנמוכה, והיום גם יותר נמוך, והשאלה השנייה האם המצב שלי מסוכן כבר? אין במשפחה רקע לא לשומנים ולא למחלות לב, זה בצחוק כן ,אבל זה נראה שעדיף כבר הייתי מעשן, לפחות המשקל והשומנים היו במצב הנורמה:) תודה

עדיף שלא תעשן,עדיף שתעשה עוד יותר פעילות גופנית כי רק פעילות גופנית מעלה HDL, עדיף שתאכל יותר בריא בלי ננקניקים בשר וגבינות אם הן שמנות ואז בדיאטה ופעילות גופנית פרופיל השומנים שלך ישתפר ולא תזדקק לתרופה.

27/02/2020 | 07:19 | מאת: מארק

תודה על ההתייחסות, המצב הנוכחי מסוכן?

27/02/2020 | 07:59 | מאת: מארק

וגם איך יכל להיות שמלפני שנתיים שלא עסקתי בפעילות גופנית ועישנתי בכולסטרול הטוב היה סביב 40-43? ועכשיו כן עושה ספורט והוא 37, מה יכולה להיות הסיבה דוקטור?

כי ההשפעה של הפעילות הגופנית על ה HDL איננה חד משמעית ישירה. בגדול ברור שככל שתעשה יותר פעילות תעלה רמת ה HDL. הערכים מוגברים אבל בטח לא מסוכנים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים