בירור תסמינים ושינויים בתוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/12/2019 | 17:29 | מאת: שורי

שלום ד"ר, בן 35, בריא בדרך כלל, לא מעשן. לפני שנה וחצי בעקבות תרומת דם נחלשתי מאוד ועם הזמן החלו לי כאבים בחזה מדי פעם וקושי לבצע פעילות גופנית אפילו קלה - מתנשם בעליית מדרגות אפילו וזה מוזר מאוד לגילי-הייתי פעם פעיל ואקטיבי. סובל גם מחולשת שרירים בגפיים, נוקשות וכיווצי שרירים לפרקים. אין לי אנמיה ובירור נוירולוגי וראומטולוגי מקיף לא העלה דבר בינתיים. לפני שנה כשעוד לא סבלתי מקשיי נשימה במאמץ ערכתי ארגומטריה, הולטר ואקו לב שהיו תקינים ועכשיו עשיתי שוב את הבדיקות שסה'כ יצאו תקינות. אבל מטריד אותי שבבדיקת אקו לפני שנה אובחנה רק אי ספיקה טריקוספידלית מזערית לעומת בבדיקה העדכנית זה הפך ל-אי ספיקה מיטרלית מינימלית ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית.. האם ההבדל בין הבדיקות או תסמיני הקושי במאמץ מלמדים על החרפת אי ספיקת לב או מחלה לבבית אחרת? בתודה

08/12/2019 | 17:35 | מאת: שורי

רק דבר נוסף- בדיקת דם אחרונה יצא לי טריגלצרידים מעט גבוהים: 200 זה יכול להסביר את המצב? ונתון נוסף בבדיקת אקו האחרונה היה בתפקוד חדר שמאל נרשם שתקין אך ש "EF מוערך 60 %" מה זה אומר?

08/12/2019 | 17:57 | מאת: שורי

דבר אחרון - יצא בבדיקת דם גם כולסטרול HDL נמוך מהנורמה (36 mg/dL) זה משמעותי ואיך ניתן לטפל? תודה וסליחה ששיגעתי אותך..

אכן שגעת האקו שלך תקין לגמרי וכל הפרמטרים תקינים כולל LVEF של 60% לטריגליצרידים אין שום קשר למה שאתה מרגיש HDL הוא כולסטרול טוב ואכן אצלך הוא נמוך,גם לזה אין שום קשר להרגשתך תעשה הרבה פעילות גופנית וה HDL יעלה

12/12/2019 | 10:00 | מאת: שורי

תודה דוקטור! אתה ממליץ במצבי על אקו לב במאמץ?

לא

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים