תעוקת חזה במנוחה....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/05/2019 | 20:48 | מאת: נדב

שלום אני בן 31 עשיתי לאחרונה אקו מאמץ ומבחן ארגומטריה שתי בדיקות המאמץ היו תקינות אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה או הפרעת קצב ובאקו מאמץ בסוף שבדקו היה גם התכווצות אם שיפור של הלב. רק שהבדיקות אם כושר נמוך כי מזמן לא עשיתי פעילות גופנית, כמו גם דופלר במנוחה תקין צילום חזה תקין ואק"ג תקין. הרבה פעמים דופק גבוה של מעל 100 ועד 120 שנבדק ויצא כסינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב. אני לעיתים חש תעוקה משהו בחזה אי נוחות לא כואב ולא תמיד. לפעמים באמצע החזה לפעמים צד שמאל לפעמים בשכמה לפעמים גב כול מיני איזורים. אני יודע שתעוקת חזה זה פועל יוצא של איסכמיה בדיקות המאמץ שלי תקינות והם שללו איסכמיה שהיא פועל יוצא של תעוקת חזה אז מה יכול ליהות ההסבר לתחושה שאני חש?

תחושות בחזה יכולות לנבע מהרבה סיבות פרט לתעוקת חזה - כאב משריר, הקרנה מהקיבה או מעמוד השדרה, סתם עצבים ועוד..

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים