סיכוי לדום לב ? במיוחד לאחר ביצוע צינטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/05/2019 | 12:05 | מאת: ארזון

אני בן 52. אבי נפטר מדום לב בגיל 59. בגיל 45 הוא לקה בליבו ועבר ניתוח מעקפים (לא שמר יותר מידי על בריאות וביו השאר עישן). אני שומר על בריאות, עושה ספורט, ללא לחץ דם, כולסטרול רע 70 ונוטל מיקרופרין 75. בשנה האחרונה ביצעתי כל בדיקה אפשרית הקשורה ללב (בגלל תחושת חוסר יציבות / שיוט שלבסוף התבררה ממקור וסטיבולרי...). ביצעתי אקו במאמץ, מיפוי לב במאמץ וגם צינטור וירטואלי שהיה תקין ללא חסימות/ היצרויות. על פניו נראה שהכל תקין (-: השאלה שלי - עם ההיסטוריה של משפחתי ולאור הבדיקות / מצבי הבריאותי התקין, האם דום לב זה משהו שניתן לחיזוי? האם אני מוגדר ברמת סיכון לאור מקרה אבי (מזכיר שהוא פחות שמר ובין השאר לקה בליבו בגיל 45 מה שלבטח לא סייע בזמן הדום לב)? מה ואילו בדיקות נוספות יכולות לשלול אירוע עתידי? והאם יש פעולות / בדיקות שאני אמחור לעשות על מנת להפחית הסיכון? תודה מראש

כשיש ספור משפחתי של דום לב - הסיכון לדום לב גבוה יותר מהאוכלוסיה שאין לה היסטוריה משפחתית עם זאת כל הבדיקות שעשית יצאו תקינות מה שמקטין את הסיכון משמעותית אין בדיקות נוספות שאתה צריך לעשות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים