לחץ בחזה וכאב בסנטר בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/02/2019 | 19:45 | מאת: ניב

שלום ד"ר, אני רוצה בבקשה לדווח על כמה תסמינים שקורים לי בזמן מאמץ, הדומיננטי ביותר הוא כאב או לחץ בחזה אבל בצד ימין יותר, כמו דקירות, השני זה כאב בלסת באופן מעומעם, יותר כמו לחץ קטן, והשלישי זה תחושת חוסר פעימה פעם בכמה רגעים. תסמינים אלו נעלמים עם הזמן בפעילות הגופנית, אבל כמעט כל הזמן מופיעים . בדיקות דם, אקו, אקג, הולטר כולם יצאו תקינים. הקרדיולוג שלי לא מנע ממני פעילות אך אמר שאולי ניתן לעשות צינתור וירטואלי, אך התנגדתי. מהתרשמות שלך , האם זה נשמע כמו משהו לבבי? הריי אם בדיקת אקו תקינה, אפשר להיות רגוע? (ד"א בבדיקת אקו נמצא דלף מיטרלי מינימלי, האם זה אומר משהו רפואי? )

אפילו לא ציינת מה גילך , אז איך ניתן להעריך את מצבך ? גם לא ציינת אם עשית סוג מסויים של בדיקת לב במאמץ. אקו זו בדיקה במנוחה והיא בטח שלא יכולה להרגיע לגבי מה קורה לך במאמץ. צינתור וירטואלי בדיקה טובה אבל יש לה "מחיר" בקרינה וחומר ניגוד.

28/02/2019 | 09:03 | מאת: ניב

היי, נכון שכחתי. הגיל שלי הוא 24. ולגבי בדיקת מאמץ, בוא נגיד ככה ב 4 שנים האחרונןת עשיתי לפחות 3 בדיקות מאמץ וגם בדיקות מאמץ בשילוב עם אקו. אז מה ניתן לומר ממצב כזה?

ניתן לומר שאתה צריך להיות רגוע !

28/02/2019 | 13:17 | מאת: ניב

אוקיי, תודה רבה. אך ממה נגרמים התסמינים המלחיצים האלו? זה כל פעם מרגיש לי כמו התקף לב ..

אינני יודע ממה נגרמים, סבור שיודע ממה לא נגרמים - לא נגרמים מהיצרויות בעורקי הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים