CT לב לעומת אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/02/2019 | 18:20 | מאת: צבי

שלום ד"ר בשל גורמי סיכון משפחתיים - אבא נפטר בגיל 41 מאירוע לב ושומנים גבוהים יחסים בדם ולחץ דם אצלי - אני מבצע לצד פעילות מניעתית - הורדת משקל, תזונה וכושר - גם פעילות אבחונית. בשנת 2018 ביצעתי פעמיים ארגומטריה ללא ממצאים. הבנתי שיש אפשרות לבצע CT לב אבל זה לא בסל הבריאות והקרדיולוג הפנה אותי לאיכילוב והעלות כמעט 3000. בהינתן שיש ביטוח פרטי או אין מגבלה כספית - האם זו הבדיקה המועדפת לאיתור חסימות ולניבוי אפשרי של אירוע לב בשנים הקרובות. מה לגבי מיפוי לב/אקו לב במאמץ. עשיתי רק במנוחה. האם זו בדיקה מועילה גם כן ואין היא ביחס ל CT האם מומלץ לעשות CT לב באיכילוב או מקום אחר- מבחינת רמת המיכשור, ניתוח הנתונים והמידע שמקבל הלקוח.. תודה רבה

בדיקות מאמץ פיזיולוגיות כמו אקו במאמץ או מיפוי במאמץ יש להן רגישות מוגבלת לגילוי מחלה בעורקי הלב, הרגישות נעה סביב 85% צינתור וירטואלי מדגים באופן ישיר את עורקי הלב, יש בו קרינה וגם חומר ניגוד. הבדיקה מצוינת במידה והיא תקינה - לשלילת מחלה הרגישות מגיעה ל 99% אפשר במקרה שלך להתחיל בבדיקות פחות חודרניות כמו אקו או מיפוי במאמץ או ללכת ישיר לצינתור וירטואלי. איכילוב בהחלט מקום טוב לביצוע הבדיקה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים