השפעת מגבלה גופנית על הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/12/2018 | 18:00 | מאת: נעמה

שלום. בעלי בן 48. לפני 8 שנים נפצע ברגליים ובצוואר ולכן כבר 8 שנים ממעט ללכת. הולך לאט 1-2 דקות עד הרכב. עומד מעט. רוב היום יושב. כמו כן לא מפעיל את השרירים בזרועות באופן משמעותי מרים לכל היותר 1 קילו. המשקל שלו תקין. 62 קילו גובה 1.82 השומנים בדם LDL=75 כולסטרול כללי 150 טריגליצרידים 170 סוכר 82 HDL = 36 לחץ דם 115-60 אק"ג תקין ארגומטריה לפני 10 שנים תקינה לפני הפציעה אקו לב לפני שנה תקין. רציתי לשאול את דעתכם עד כמה העובדה שהוא לא עושה כושר גופני ודופק הלב שלו לא מגיע לדופק אירובי פרט למצבים חריגים, מסכנת את הלב שלו ומעלה את הסיכון שהוא יחווה חלילה אירוע כל שהוא בלב או במוח. האם זה מעלה את הסיכון פי כמה ומהותי מאוד? תודה רבה

להיעדר פעילות גופנית יש השפעה לא טובה גם על הלב כמו שפעילות גופנית מייטיבה עם הלב. ברור שלא ניתן להעריך במדוייק בכמה הסיכון יותר גדול - אבל אם שאר הפרמטרים שמשפיעים יהיו תקינים ( משקל לחץ דם סוכר כולסטרול.. ) הסיכון יהיה נמוך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים