ירידה בדופק וטיפול בקרדילוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/12/2018 | 22:11 | מאת: דינה

שלום ושבוע טוב!אני בת 56.מטופלת ע''י קרדילוק 1.25 מ''ג ואמלו 5 מ''ג ליתר לחץ דם. לאחרונה מרגישה כאבים בחזה שבאים וחולפים(ממש נקודתיים).לחץ דם מאוזן,א.ק.ג. סינוס. דופק בבוקר 52 ,עולה במהלך היום עד ל62-65. רופא המשפחה המליץ להפסיק את הטיפול בקרדילוק.היום -10 ימים אחרי הפסקת הטיפול והדופק בכל זאת נע בין 55 לבין 62. חשוב לציין שגם בשנים הקודמות הופיעו לי כאבים בחזה . בדיקת הולטרה אחרונה נעשתה לפני שנה ושם הדופק נע בין 52 לבין 99.הדופק הממוצע 68. באוגוסט 2018 עשיתי אקו שהיה תקין פרט ליתר לחץ ראיתי -38 בספטמבר 2018 עשיתי מיפוי לב והוא היה תקין. הייתי מעוניינת לדעת: 1. האם במצב המתואר היה צורך להפסיק את הטיפול בקרדילוק? 2. האם יש צורך בבירור הדופק פרט למה שנעשה השנה?הולטר חוזר או בדיקה נוספת? 3.האם ירידה בדופק מעידה על בעיה כלשהי? תודה רבה. בברכה, דינה

1.אם הדופק ללא קרדילוק הוא בין 55-62 התשובה קרוב לודאי שכן 2.אם ירידות דופק יותר נמוכות ואים סימפטומים של חולשה סחרחורת או איבוד הכרה - בשלב זה אין צורך בבדיקות נוספות..ניתן לשקול בדיקת מאמץ לראות אם הדופק עולה במאמץ. 3.ירידה בדופק לערכים מתחת לנורמה יכולה להעיד על הפרעה במערכת ההולכה החשמלית

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים