אנדוקריטיס ואבצס במסתם תותב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/10/2018 | 16:04 | מאת: אבי

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי, אבחנו אותו כחולה באנדוריטיס וכי יש אבצס על מסתם תותב שהחליפו לו לפני 13 שנה. רצו לנתח שוב להחלפת המסתם אך בגלל המצב החמור שהיה בו בשילוב עם זיהום MRSA החליטו על טיפול שמרני באנטיביוטיקה לשישה שבועות. כעת תרבית לזיהוי MRSA חזרה שלילית. יתכן MSSA. אנחנו לקראת TEE ורציתי לדעת האם יש סיכוי שהאבצס שהיה על המסתם יתרפא בזכות האנטיביוטיקה ולא תידרש עוד פעילות כירורגית תודה מראש

אבצס בדרך כלל דורש התערבות כירורגית כי אנטיביוטיקה מתקשה להגיע לחידק, יש מצבים שאין אפשרות לנתח ומנסים טיול אנטיביוטי לוריד.

19/10/2018 | 20:26 | מאת: אבי

קיבל רוצפין לוריד במשך 6 שבועות. Crp ירד ל 0. תרבית חזרה שלילית . האם עדיין יש סיכוי לקיום האבצס?

סיכוי יש, טיפול אנטיביוטי מאסיבי בחיידק לפי רגישות אמור להוריד את הסיכוי אבל בטח שלא לגמרי בעיקר מאחר ומדובר באבצס.

21/10/2018 | 08:24 | מאת: אבי

וגם במקרה כזה יהיה חייב ניתוח לב פתוח?

אם הזיהום ממשיך והאנטיסיוטיקה לא עוזרת הפתרון הוא כירורגי בלבד

21/10/2018 | 11:25 | מאת: אבי

נלקחו 3 תרביות 2 חזרו שליליות ובשלישית ונמצא Staph. aureus-נבדק ל Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA)

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים