אימוני כוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/06/2018 | 16:32 | מאת: אהוד

שלום, בן 23 אני חולה בדלקת מפרקים אוטואימונית (ספונדילוארתופתיה). בעבר, בגילאי 18-20 הייתי מתאמן באימוני כוח ומרים משקלים יחסית כבדים. ידוע לי שקרדיולוגים לא בעד אימוני כוח בעיקר בגלל העובדה שכאשר מרימים משקולות מדובר במאמץ איזומטרי וזה גורם לעלייה חדה בלחץ הדם, מה שיוצר עומס על הלב, וגם הבנתי כי לעיתים באימוני כוח בעומס גבוה, מתרחשת היפרטרופיה של חדר שמאל בלב. שאלותיי: 1. לאחרונה, חשבתי שאולי כדאי לי לחזור להתאמן עם משקולות משום שאולי זה עשוי לעזור לי לדלקת מפרקים, אז רציתי לשאול: לפני שנה היו לי פעימות מוקדמות מרובות, בהולטר 800 לשעה, אך לאחרונה זה ירד מאוד. כמובן שלפני כל תכנית אימונים אפנה לקרדיולוג לייעוץ, אך רציתי לשאול באופן כללי אם זה אפשרי לחזור להתאמן באימוני כוח תוך כדי מעקב של אקו לב במאמץ כל חצי שנה? 2. האם כל אדם שייתאמץ לאורך זמן וירים משקל כבד ייפתח היפרטרופיה של חדר שמאל בלב? 3. בעבר כאשר הייתי מתאמן באימוני כוח, בימים של המאמץ הרגשתי צורך לקחת המון נשימות עמוקות באותו יום, האם זה מעיד על כך שהעמסתי על הלב בצורה לא חיובית? (גם כיום יש ימים שאני מרגיש צורך לקחת נשימות עמוקות בלי שהתאמצתי באותו יום, אך התופעה הזאת הופיעה אצלי מאז שהתחלתי עם אימוני כוח בגיל 18). תודה רבה.

1.אפשרי לחזור לאימוני כח, בלי להגזים 2.ככל שירים משקלות כבדים יותר וככל שמשך הזמן יהיה ארוך יותר - יגבר הסיכוי להיווצרות היפרטרופיה של שריר הלב. 3.הנשימות אינן מעידות על עומס לא חיובי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים