תרופות נגד נפיחות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

29/05/2009 | 16:23 | מאת: מיטל

אני אמורה לעבור הרמת סינוס ,השתלת עצם ושתלים בשיניים עליונות אחוריות יש רופאים שאומרים שלא כדאי לקחת תרופות נגד נפיחות בגלל תופעות לואי מהי המלצתך?על איזו תרופה אתה ממליץ ומתי לקחת אותה? חג שמח לך

שלום מיטל, הנפיחות או הבצקת נוצרת כתוצאה מהדלקת לאחר הניתוח. הדלקת נוצרת עקב אספקת דם מוגברת לאזור הפצע הניתוחי כי כך הגוף דואג לרפא את עצמו. אין מניעה ליטול תרופות נוגדות דלקת שיפחיתו במעט גם את הבצקת וגם את עוצמת הכאב דוגמת אדביל או אתופן, חובה רק לוודא קודם שאין את אלרגית להן. התרופות הנוגדות בצקת הן ממשפחת הסטרואידים. באם אין מגבלה רפואית ספציפית, במינון נמוך הסיכון בנטילתן נמוך, תופעות לוואי מועטות יחסית ובשכיחות נמוכה. צריך רק לזכור שהבצקת והדלקת עוזרות לריפוי ולא להפך, לכן בדרך כלל עדיף לא לבטלן. שכן הבצקת חולפת בדרך כלל תוך 48 שעות בכל מקרה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים