השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/03/2009 | 08:46 | מאת: רבקה

אני בת 44 סובלת ממחלת חניכיים כרונית מטופלת , ובכל זאת לאחר תלונות על כאבים בשן 47 ובצרוף לצילום סטטוס מקביליות החליט הפריודונט על עקירה ובאותו מעמד על השתלת עצם בשן 47 וגם ב46, שאלתי היא האם אין שום בעיה לבצע את הפעולות בו זמנית , וכמו כן האם צילום סטטוס יכול לשמש אינדיקציה מספיקה לקביעת הטיפול. מנסיונך עם טיפול מונע של שיננית והגיינה עצמית אוכל לשמור על יתר השיניים בפה ? ,כיוון שאני מוכרחה להודות שמאד מעציב אותי לאבד שיניים בריאות ,בפרט שאססטיקה מאד עקרונית לי.

בקר טוב רבקה, צלום סטטוס מקביליות מקובל לצורך אבחון כמות אובדן תמיכת עצם סביב שורשי שיניים. באם לא קיים תהליך זיהומי סביב השורשים, ניתן מניסיוני לבצע עקירה והשתלת עצם ולעיתים גם את התקנת השתל באותו מועד, אך כל מקרה דורש את הטיפול המיוחד לו. האם גם שן 46 נעקרת גם או שמנסים לתקן ולהשלים את העצם החסרה סביבה? באם מצבה דומה לזה של 47 אולי עדיף לעקור גם אותה, או, לחילופין לבצע השתלת עצם סביב שתיהן בנסיון למנוע את עקירתן. תשובתי היא תאורטית כיון שחובה קודם בדיקה קלינית יחד עם צומים לדעה מסודרת. בהצלחה, דר'ראובן שפירא

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים