השתלת 2 שניים קדמיות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

21/05/2009 | 12:51 | מאת: מירה

שלשום עברתי השתלת 2 שתלים בשיניים הקדמיות. רציתי לדעת האם הוספת מח עצם הוא מאבקה או חומר ג'ל או אחר. מאחר ונפלתי לרופאה מאוד לא אמינה, כאשר לאחר הפתיחה הם לא מצאו את המח העצם ושמעתי אותם שהם מכינים את החומר באותו רגע (כמובן שלפי דעתי הוא דימוי לחומר הצריך להיות). היו 2 רופאים והרופאה אמרה מח עצם זה אבקה והם הכניסו אותה. להערכתי מח עצם הוא מג'ל וזאת אני יודעת ע"י הצעות מחיר של רופאים אחרים. האם המח מאבקה, הוא אכן אמין, או שיכול להיות סיבוכים. עוד לא אמרתי להם שאני יודעת, ומאוד חוששת מזה. אני יודעת בוודאות את זה כי היה סקנדל נוראי באותו רגע והם לא ידעו מה לעשות, עד שהסייעת הכינה את החומר, ואני שומעת הכל. כמו כן, לקחתי כדור אנטינביוטיקה אוגמנטין 2 כדורים פעמיים ביום במשך יומיים ואחד היום בבוקר ואמורה להמשיך עד 10 ימים. עדיין יש נפיחות בצד שמאל של הלחי, ששם עשו את השתלים (בשיניים הקדמיות וגם לקחתי קורטיזון להורדת נפיחות 5 כדורים למשך יומיים. בנוסף כדור נגד כאבים ארטופן ועדיין יש כאבים אומנם לא רציניים, אבל כשאני אוכלת יש כאבים למרות שאני נזהרת מאוד ומנסה לאכול לא בצד הזה וגם מאוד רגיש באזור.

שלום מירה, בדרך כלל משתילים עצם ולא "מח עצם" ברפואת שיניים. יש מקרים שאנו מוסיפים גם תאים שמקורם ממח עצם או רכז תסיות ( טרומבוציטים) הנקרא PRP אך במקרה כפי שאת מתארת הצורך כנראה רק בעצם או בתחליפי עצם. העצם יכולה להיות עצמית הנקצרת מהמטופל עצמו, או נרכשת שמקורה מבנק עצמות או מעגלים צעירים. צורת העצם או בגרגרים, כלאמר עצם טחונה, או בצורת בלוק. הכל מתאים ונכון לשימוש בהתאם לצורך והחלטת הרופא. את צריכה לטפל אצל רופא/רופאים שאת נותנת בו/בהם אמונך על פי מיטב הבנתך ולסמוך על הרופאים המטפלים בך. ראוי וכדאי לשאול את הרופאים המטפלים בך את כל המטריד אותך וכנראה שתקבלי תשובות עניניות. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

24/05/2009 | 10:51 | מאת: מירה

אני מודה לך מאוד על האינפורמצייה העניינית, היסודית והמקצועית. הרופאה שלי היתה קוראת למברנה מח עצם ולכן אני קראתי ככה. מאחר והם לא מצאו את המברנה, אז הסייעת הכינה במקום ולקח כ- 10 דקות, עוד אחרי בהלה נואית שהם לא מצאו את הממברנה ומאחר והרופאה שלי לאורך כל הדרך לא היתה אמינה ולכן לא שאלתי כדי לדעת קודם כל ממה זה עשוי. ולכן היא הכינה אבקה דמויה למברנה שאני אחשוב שזאת ממברנה. והיו מאוד לחוצים והיה סקנדל גדול ולאחרי 2 שעות הפיעו דימום חזק, והם היו מאוד לחוצים ולקח כ- 20 דקות עד להפסקת הדימום. במקרה הסייעת שמבינה בהכנת תרכובות הצליחה להכין דימוי, גם הייתי ביום שישי במיון כי היתה נפיחות בלחי וכאשר סיפרתי לו מה קרה היה המום, אבל אמר שזה הצליח להם, אבל עם השתל יצליח זה הוא לא יודע. לכן אני מפסיקה את הטיפול לאורך כל הדרך היא לא היתה אמינה ואני לא יודעת לאילו נזקים היא תביא ולכן תודה רבה לך על תשובתך המקצועית.

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים