שתל והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

22/09/2016 | 23:06 | מאת: ירדן

אני אמורה עוד חודש לעבור התקנת שתל בשן טוחנת והרמת סינוס שאלתי האם ההחלמה קשה יותר בהרבה מאשר שתל ללא הרמת סינוס, כמה זמן לוקח להחלים וכדאי לנוח עד שחוזרת לעבודה כי עשו לי פעם אמנם הלסת תחתונה ולקח לי לפחות יומיים והיה ללא הרמת סינוס האם שיש הרמה החלמה יותר קשה וגם תופעות שונות שיש הרמת סינוס שיכולים להיות ?ונתנו לי אלא אם כן נהוג להוסיף אנטיביוטיקה רק ל5 ימים יום הניתוח רק ממש לפני ההשתלה ו4 ימים נוספים האם לא נהוג לתת לשבוע בדרך כלל או שמוסיפים לך עוד מינון ליותר זמן ביום הניתוח האם זה לא מעט מדי והאם נותנים גם תרופות נוספות?

שלום ירדן, הרמת סינוס כשלעצמה כמעט לא משפיעה על תהליך ההחלמה או משך הריפוי. כמות העצם המושתלת היא הקובעת. ככל שיש צורך להוסיף יותר עצם יש צורך בזמן המתנה ארוך יותר. העצם יכולה להיות מושתלת מתחת לסינוס או מעל הרצפה בתוכו. משך הזמן של הכיסוי האנטיביוטי משתנה אף הוא בהתאם למורכבות הניתוח. בדרך כלל כשבוע. הבצקת מתחילה לעבור כעבור כיומיים. יכולה להמשך מספר ימים. עוצמת הכאב משתנה מאדם לאדם, מכמעט כלום עד למספר ימים בודדים. בדרך כלל הכאב סביל ומטופל היטב עם משכחי כאב. בהצלחה, בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים