השתלת שיניים והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/05/2016 | 13:12 | מאת: בועז

שלום בנעוררי סבלתי מנסיגת חניכיים וכתוצאה עקרו לי שישיות למעלה ולמטה ושן קדמית תחתונה. כיום כ 20 שנה אחרי כשאני עם תותבות חלקיות אני שוקל לעשות השתלת שיניים (עוד לא הייתי אצל כירורג פה ולסת). מס' שאלות 1- כנראה אצטרך לעבור הרמת סינוס. אני סובל מדום נשימה בשינה וישן עם מכשיר CPAP שמזרים לחץ אויר לאף. האם אוכל לעבור ההרמה ולישון עם המכשיר ? 2- האם יכול להיות שאצטרך לעבור גם השתלת חניכיים ביחד עם השתלת עצם ? במקרה כזה האם ניתן לעשות שני הניתוחים בפעם אחת ? 3- האם בכללית סמייל מבצעים כיום הרמת סינוס סגורה או רק פתוחה ?

שלום בועז, 1. על הרופא המנתח לשוחח עם הרופא המטפל בך ולהחליט יחד מה דרך הטיפול המתאימה לך. 2. אם קיים חסר נרחב של חניכיים עדיף לבצע בניתוח מקדים. אם החסר קטן/בינוני אפשר בו זמנית עם התקנת השתלים. 3. אין לי מידע על הנעשה בקופ"ח. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים