האם אפשר לטפל בבעיה של לסת בולטת ע"י עקירת שיניים?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

27/04/2009 | 00:04 | מאת: מירב

שלום, יש לי לסת עליונה בולטת אבל בעיקר בארבע השיניים הראשונות, החותכות. אשר יוצרות מצב של מעין שיני סוס. אני יודעת שיש ניתוח אורטוגנטי, אבל בייעוץ נאמר לי שהבעיה שלי לא חמורה, ומומלץ לא לעבור את הניתוח. אבל זה מפריע לי מבחינה פסיכולוגית, ורציתי לדעת אם יש טיפול אחר שבאמצעותו ניתן לשפר את מראה השיניים. אולי באמצעות עקירת ארבע השיניים ובמקומן לשים שתלים? אולי אפשר לעקור אותן, ולשים במקומן תותבות? או שזה גם שאלה של גיל האדם? בכל מקרה - האם זה אפשרי?

שלום מירב, באם הבעיה היא רק אסתטית, הטיפול יכול להיות יחסית פשוט. שתי חלופות טיפוליות: 1. יישור שיניים- תהליך עדיף ונכון הדורש מספר חודשים קצר. 2. שינוי עמדת השיניים על ידי ציפויים (למינטס בלועזית) מסוג לומינירס למשל, פחות מומלץ כי דורש השחזת השיניים אך התוצאה כמעט מיידית. בכל מקרה לתשובה מסודרת המתאימה למקרה שלך חובה בדיקה קלינית. את יכולה דרך האתר לשלוח תמונה שלך בה רואים חיוך ברור ואנסה להרחיב בנושא. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים