כתרים זירקוניוה או חרסינה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

19/03/2016 | 09:15 | מאת: אמיל

שלום רב. ברצוני לדעת מה עדיף לעשות על שתלים כתרים זירקוניוה או חרסינה. מה היתרונות וחיסרונות בינהם.כמובן גם המחיר.אם הפשר לעשות בלסת עליונה זירקוניוה ובלסת תחתונה הרסינה?

שלום אמיל, אפשר לשקם שתלים עם כל סוגי הכתרים. זירקוניה היא מתכת לבנה עם שקיפות נמוכה. היא חזקה בערך פי שנים מחוזק השן. כדי לשפר את המראה שלה מצפים אותה בחרסינה או רק צובעים אותה בצבעי חרסינה. אם הכתר עשוי רק מזירקוניה מלאה הכוח שהוא מפעיל על השיניים בלסת הנגדית עלול ליצור שחיקה של השיניים, סדקים או שברים. אם הזירקוניה רק מצופה בחרסינה, הציפוי הוא רך מאד ושביר ובהרבה מקרים החרסינה נשברת או נסדקת. אני מעדיף כתרים על שתלים מחרסינה מלאה בלי זירקוניה, נקראים כתרים מונוליטים, קיים מבחר נרחב שלהם. במרפאה שלנו אנו משתמשים בעיקר בכתרים אלו. הנפוץ ביותר נקרא EMAX והוא נעשה בחריטה במרפאה בישיבה אחת ונמסר למתרפא תוך כשעה. מקדם "החוזק" שלהם מאד דומה לזה של שן טבעית, כלומר הכוח שהם מפעילים על השיניים בלסת הנגדית זהה לכוח המופעל על ידי שיניים טבעיות. הרבה יותר נכון להתקין אותם לטווח ארוך. עדיף בשתי הלסתות כתרים מאותו סוג עם אותו מקדם שחיקה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים