מבקש את עיצתך בתור מומחה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/04/2009 | 19:27 | מאת: ליאור

ד"ר שלום. קראתי את תשובותיך בפורום וברצוני לשאול אותך שאלה בתור מומחה האם מקובל שרופא שיניים שאינו מוגדר ככירורג או מומחה חניכיים ,יבצע ניתוחים להשתלת עצם והרמת סינוס כהכנה לשתלים? האם רופא שיניים שאינו מומחה פה ולסת רשאי לבצע שתלים? אני שואל זאת כי רופא שיניים בהגדרתו הכין לי תכנית שיקום מלאה להשתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים כתרים וכל זאת בביצועו הוא , בהרדמה חלקית. אנא תשובה דחופה כי העניין חשוב לי מאוד. מעיון במידע עלייך הבנתי שאתה מקיים ניתוחים כאלה גם במרפאה שלך. האם כל התהליך מבוצע ע"י גורם אחד או שעדיף לפצלו לכמה בעלי מקצוע? האם יש התמחות ספציפית שאני צריך לדרוש? תודה רבה מראש ליאור

שלום ליאור, מטרת הפורום היא לנסות לעזור בנושאים קליניים בתחום השתלות העצם הרמת סינוס, התקנת שתלים ושיקומם. אין זה המקום להעברת ביקורת על רופאים או לדעות לגבי קישוריהם המקצועיים. יש רופאים המבצעים בעצמם את כל שלבי הטיפול כולל השלב הכירורגי והשלב השיקומי ויש אחרים העובדים בצוות , האחד מבצע את השלב הכירורגי וחברו את השיקום. הידע הדרוש לטיפול נכון הוא רב. קשה להיות מעודכן כל הזמן בכל המתחדש גם בכירורגיה וגם בשיקום. רופא העובד לבד חייב להתעדכן בשני התחומים, ואני מאמין שרובם אכן עושים זאת. אלו העובדים כצוות, מתעדכנים כל אחד בתחוחו. אין כאן שאלה של נכון או שגוי. יש כאן ענין של נסיון מצטבר, ידע נרכש, מיומנות והתעדכנות מתמדת בשאיפה להעניק למטופל את הטיפול האיכותי ביותר האפשרי לכל מקרה. עליך לטפל אצל רופא או רופאים ששם אתה מרגיש הכי נוח ולאחר שקיבלת עליו/ עליהם המלצות ממטופלים קודמים המרוצים מהטיפול ושאתה חושב שהגעת "למקום הנכון". בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

27/04/2009 | 21:08 | מאת: ליאור

ד"ר שפירא שלום קודם כל תודה על התשובה. אני יודע שמטרת הפורום אינה להעביר ביקורת אך מה שביקשתי לדעת הוא האם יכול בכלל להיות רופא שעושה הכל, או שמקצועית עדיף רופא מיוחד לכל תחום.(כמו שיש מנתח פלסטי שעושה הכל אבל המקצוענים בתחומם מתמחים בניתוח ספציפי רק אף או רק חזה וכו'). מצד שני אם יש יתרון לפריסת התהליך לכמה רופאים שונים האם יש אסכולות שונות שחשוב לתאם בין צלעות הטיפול שמי שמתחיל את הטיפול עובד לפי אותה "שיטה" או דרך פעולה כמו מי שממשיך אותו. תודה ליאור

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים