ניתוח להרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

28/02/2016 | 20:25 | מאת: יצחק

כאשר צריך לבצע הרמת סינוס לצורך שיקום דנטלי האם זה בעצם אומר ש"דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה ? ואז בעצם הוא צריך לתפקד בפחות מרחב ממה שהיה לו... ? האם אין בכך סיכון לסינוסים ולתפקודם ? האם תפקיד הסינוס בעצם קשור למערכת הנשימה ?

שלום יצחק, נפח הסינוס המקסילרי הוא בין 25 ל 40 סמ"ק. נפח העצם המוספת לרצפת הסינוס הוא כ2.5 סמ"ק בממוצע. לכן, אין כמעט הפרעה לנפח הסינוס ולתפקודו התקין. אין לסינוס תפקיד קשור למערכת הנשימה או תפקיד אחר. הוא מעין הרחבה או חלל המחובר לאף דרך פתח צר. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים