איזה שתל מתאים לחוסר עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

20/02/2016 | 16:17 | מאת: סיגל

כדי לעבור השתלת שיניים ללא הרמת סינוס מצאתי ברשת כמה פתרונות בלייד, סובפריסטל, להב, זיגומה, פטריגואיד. מייעוץ עם רופא שיניים הבנתי כי שיטות אלו חדשניות ומעטים הרופאים אשר יודעים לבצעה בהצלחה. האם תוכלו להאיר עיניי בהבדלים בשיטות ומהי השיטה העדיפה כאשר קיים חוסר עצם וכאשר הרמת סינוס היא בעייתית. תודה.

שלום סיגל, יש להבין שככל שיש יותר עצם כך השתלים יכולים להיות רחבים וארוכים יותר, מכאן שישרדו יותר שנים. כל השיטות המתחמקות מהרמת סינוס הן פשרה מסוימת. חלקן מסובכות ודורשות הרדמה כללית. שתל בלייד/להב באנגלית, הוא שתל דק יחסית צר וארוך במימד ציר האורך של הלסת. ישן יחסית, מעט אם בכלל בשימוש כיום. שתל סבפריוסטלי משמעו שתל המונח מעל העצם של הלסת. כיום חזר לשימוש למקרים של חסר קיצוני בעצם הלסת. מתכננים את צורתו על פי הדמיית מחשב לפי צילום סי טי המבוצע קודם. שתל הזיגומה היא עצם הלחי. בכדי להגיע אליה יש לעבור דרך חלל הסינוס והשתל הוא יחסית מאד ארוך. מיקום הכתרים בחלק האחורי של הלסת עלול להיות בעייתי כי השתל עלול להצר את קשת השיניים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

22/02/2016 | 23:38 | מאת: סיגל

עקב סינוסיטיס האם הבנתי נכון ושתלי הזיגומה אכן חודרים את הסינוס ? האם זה תקין ? חשבתי שהם עוקפים את הסינוס מהצד... מה אתה ממליץ?

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים