השתלת שיניים עם עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

31/10/2015 | 01:42 | מאת: דולי

לפני שבועיים +יומיים עברתי השתלת 2 שתלים עם מעט עצם, ומאז ועד היום יש לי כאבים נוראים, כל הכדורים לשיכוך כאבים עוזרים רק למספר שעות. הלכתי השבוע למרפאה והמנתח בדק צילום רנטגן וגם בדק אותי ידנית ואמר לי שההשתלה בסדר ולא רואה סיבה למה אני סובלת. המליץ לי על שבוע נוסף לחכות. אני מודאגת, האם הכאבים נורמליים לאחר כל כך הרבה זמן ומה זה יכול להיות? אני אובדת עצות ומודאגת מאוד.אין לי דלקת.

שלום דולי, כאב הוא תופעה לא שכיחה אך עלולה להיות לאחר התקנת שתלים במיוחד לאחר השתלת עצם הכרוכה ובאם הפעולה היא ארוכה במיוחד. מסיבה לא לגמרי מובנת מצאתי שהוא שכיח יותר בחלק אחורי של לסת תחתונה. הכאב כשלעצמו אינו מראה בהכרח על בעיה עם השתלים. בדרך כלל חולף תוך ימים ספורים. יכול להיות עקב מספר סיבות, לעתים שכיחות יותר עקב לחץ של אחד השתלים על דופן הלסת, לעתים עקב דלקת קודמת במקום ההשתלה או עקירה טראומטית. באם הכאב נמשך יותר זמן כדאי לעשות צילום סי טי לראות שמיקום השתלים נכון. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים