הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

21/10/2015 | 16:36 | מאת: נורית

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים. את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא) האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט. השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח. מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ? ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ? תודה.

שלום נורית, כל מקרה לגופו. הקצעת/ הקצאת שורשים היא פעולה של ניקוי פני השורשים עמוק בתוך כיסי החניכיים. היות והיא עלולה להיות כרוכה בכאב עדיף לעשותה לאחר אלחוש מקומי. את האלחוש מבצע רופא. הצלחת הטיפול משתנה ממטופל למטופל ואפילו משן לשן אצל אותו מטופל ומטרתה העיקרית צמצום עומק הכיס וביטול הדלקת. לאחר תקופת מעקב קצרה עושים הערכה מחדש ומחליטים על המשך הטיפול. לעתים רבות ההמשך דורש התערבות כירורגית לביטול הכיסים או להוספת עצם לשיקום החסר בעומק הכיסים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים