פיסטולה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/09/2015 | 18:18 | מאת: יאיר

לפני שבועיים עברתי עקירה בלסת עליונה ונוצרה לי פיסטולה, הרופא אמר שלקח רירית מהלחי כדי לסגור אותה. האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה הכוונה והאם יכול להיות לזה קשר שאין לי אפשרות עדיין לפתוח פה מלא ? מה ניתן לעשות כדי לשפר זאת ? תודה.

שלום יאיר, כנראה שלאחר העקירה נוצר פתח אל הסינוס המקסילרי דרכו עלול היה לעבור מזון אל הסינוס. הרופא יכול להשתמש במעט רקמת שומן מהלחי הפנימית לסגירת הפתח או במעט רקמה רכה/רירית מהאזור. הקושי בפתיחת הפה כנראה מהבצקת שנוצרה לאחר העקירה, או משריר מכווץ לאחר האילחוש. חולף מעצמו בדרך כלל תוך מספר ימים. כיסוי אנטיביוטי חשוב וכן שטיפות פה מתאימות. אל תנסה לפתוח בכוח. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים