בצקת לאחר ניתוח להרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

16/08/2015 | 10:23 | מאת: א.כ.

ד"ר שפירא, שלום וברכה. לפני כשבועיים עשיתי ניתוח להרמת סינוס פתוחה והשתלת עצם בחלק האחורי של החניכיים. לאחר הורדת התפרים אמר לי הרופא שיש לי בצקת והיא אמורה לעבור, וקבע לי ביקורת בעוד חודש. האם בצקת היא דבר מסוכן? מתי היא אמורה לעבור, ומה עלי לעשות כדי לקדם את תהליך ההחלמה?

שלום א.כ. בצקת היא תופעה ביולוגית טבעית המתרחשת באיזור העובר טראומה.כלומר קיימת לאחר כל ניתוח. היא חיונית לריפוי שכן היא מביאה לאזור הניתוח תאים הנחוצים להתחלת הריפוי הנכון. ניתן לשלוט בה ולמזער את גודלה ואת אורכה. שימוש בקרח לאחר הניתוח ביום הראשון יכול לעזור. סטרואידים במינון נמוך ונכון יכולים למנוע אותה כמעט כליל. לאחר שבועיים אין טעם לעשות דבר כי כבר אמורה להיספג מעצמה תוך זמן קצר. אם מתשיכי להרגיש אותה לאחר עוד מספר ימים דברי עם הרופא המנתח. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים