שאלה בעיניין שתלים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

12/08/2015 | 17:13 | מאת: שמחה

שלום רב אני עומדת לעקור 3 שיניים ונתנו לי תוכנית עם הצעת מחיר עדיין לא שיתי כלום אני קצת לא בטוחה עם עצמי נאמר לי שהכירוג צריך לעקור קודם כל ואולי לשים תחליף עצם ממקור אדם LIFENET בכמות של 1.20 CC ושיש דלקת ובגלל הדלקת אי אפשר מיד אחרי העקירה לשים שתלים.המקום מיתרפא ורק אחרי ודשיים אני ישלח לסיטי לשיניים והכירוג יחליט אם אני גם אצטרך הרמת סינוס שהעלות שלה היא בערך 6000 שקל האם רק לאחר עקירות אפשר לעשות סיטי ולדעת אם אצטרך הרמת סינוס אי אפשר לפני עקירות... והאם בזמן עקירות הכירוג שם תחליף עצם אדם? ואם אחרי שעשה לי סי טי יחליט שאני צריכה הרמת סינוס ובגלל זה אחליט לוותר על השתלים אז מה עושים אם תחליף העצם שעשה לי אם ועשה אותו בזמן עקירות כי חשבתי שעושים הכל ביופ אחד עקירות השתלת תחליף עצם ושתלים כי יש לי בעיה לפני הרדמת שיניים אני צריכה לקבל הכנה של יום קורטיזון ורציתי לחסוך הכל בפעם אחת אבל נאמר לי שהכירוג לא ישים שתל על דלקת. מצטערת שכתבתי הרבה אשמח אם תנחה אותי מה לעשות והאם ככה נהוגה הדרך.. תודה רבה.

שלום שמחה, כל מקרה לגופו. באם את צריכה לקבל סטרואידים לפני התערבות כירורגית יש להתנהג בזהירות בנושא מניעת דלקות וזיהומים. עקרונית, אפשר לעשות צילום סיטי לפני עקירות ולדעת את כמות העצם החסרה. כדאי לחשוב על כל האפשרויות הטיפוליות טרם הטיפול. אענה לך רק עקרונית שכן בלי בדיקה קלינית ובלי לראות צילומים לא אוכל להתייחס למקרה שלך: עדיף לעשות צילום סי טי. לדעת כמות העצם החסרה טרם העקירות. להחליט האם הרמת סינוס נחוצה ואם כן איזה סוג של הרמת סינוס. לעקור את השיניים שצריך לעקור. המתנה של חודשיים שלושה ואז השתלת עצם והרמת סינוס אם צריך בנוסף. כך יותר פשוט ויותר נכון לדעתי. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים