שתלים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

05/08/2015 | 14:25 | מאת: רותי אדר

שלום דר' שפירא. עקב דלקת חניכיים חריפה, ולאחר צילום סטטוס הוחלט לעקור לי שתי שיניים[שהיו כתרים] 47, ו-48. הרופא החליט שבשן 47 יש שורש אחד טוב והוא אמר לי , שהוא עוקר חצי שן, רק היכן שהשורש חולה. מכיוון שלא השמכתי איתו את הטיפול, רופא אחר שנועצתי בו, אמר לי שלא נכון להשאיר את חצי השן, שעם הזמן תתחיל להתנדנד וגם יותר נכון לעשות שני שתלים מלאים ולא לחצי שן. מה דעתך? בתודה ובברכה, רותי

שלום רותי, קשה להביע דעה בלי לראות אותך או לפחות צילום רנטגן. עקרונית, לא נהוג להתקין שתל במקום שן 48 אלא רק במקרים מאד מיוחדים, שכן מדובר בשן בינה ובדרך כלל אפשר לוותר עליה. שנית, בהתייחס לשן 47 שהיא הטוחנת השניה בלסת תחתונה מימין, יש הגיון בדברי שני הרופאים. לדעתי, ותשובתי תהיה שונה בהתייחס לאיזה משני השורשים נעקר ואיזה נשאר ומה מצב הכותרת של השן מעל אותו שורש שנשאר, ואסביר: אם נשאר השורש היותר קרוב לשן הקידמית יותר 46 והכותרת מעליו יחסית שלמה, אפשר להשאירו ולשקמו עם מבנה וכתר יחסית קטן (כמו מלתעה הנמצאת שתי שיניים קידמית יותר). אם נשאר השורש היותר מרוחק משן 46 המלצתי היא לעקור ולהתקין שתל, היות והכתר שצריך להעישות יהיה רחב כי הוא צריך להיצמד לשן 46. יופעל מנוף יחסית יותר חזק על השורש שעלול להחלישו וסיכויי ההצלחה שלו יורדים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

07/08/2015 | 16:31 | מאת: רותי אדר

דר' שפירא הנכבד, אני ממש מצטערת על האינפורמציה השגויה, שמסרתי בהודעתי הקודמת. מדובר בשיניים 46, 47 . אלה היו שינים עם כתרים, שנעקרו עקב דלקת חניכיים חריפה. ב-שן 46 נמצא שורש אחד בריא. שורש שצמוד לשן45. הרופא אמר לי שלא כדי לעקור את השורש הבריא והשאיר לי את חצי השן [שהוא כתר] רופא אחר, שראה את חצי השן הזאת, אמר לי שצריך לעקור, היות ואי אפשר יהיה לעשות השתלה לשן וחצי, ושבקרוב מאוד חצי השן תתחיל להתנדנד [עכשיו היא לגמרי יציבה] ואז יצטרכו להוציא את השתלים. אודה לך מאוד אם תסביר לי, מה הכי נכון לעשות. בכבוד רב רותי אדר

שלום שוב רותי, באם תצרפי צילום רנטגן תשובתי תהיה יותר מדויקת עבורך. בלי צילום אני יכול לענות רק בצורה כללית ועקרונית: היות והשורש שהושאר קרוב לשן הקידמית הקיימת והיות ולדבריך הוא תקין ותמיכת העצם סביבו תקינה, יש מקום לשקול את השארתו. לא ממליץ להשאירו עם הכתר הישן. כדאי להתקין כתר חדש קטן יותר (ברוחב של השן הסמוכה 45). אפשר להתקין שתל אחד במיקום השורש הקרוב יותר של שן 47 החסרה ולשקמו עם כתר אחד ברוחב טוחנת. (אין צורך בשן וחצי). המשמעות היא שתחסר לך מחצית רוחב שן 47. אפשר עקרונית בדרך כלל לוותר עליה. אם בהמשך תאבדי את השורש הנותר של שן 46 אפשר להתקין שתל נוסף במקומו. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים