בנוגע להרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

15/04/2009 | 15:17 | מאת: מרגלית

שלום דוקטור שפירא, רופא השיניים שלי, אצלו אני מטופלת במסגרת קופת החולים שלי (כללית) הציע ואף המליץ שאעבור הרמת סינוס עקב הגדלה של הסינוס המקסילרי. לא לחלוטין הבנתי במה מדובר אבל קיבלתי חו"ד נוספת מרופא פרטי שהמליץ אף הוא על טיפול זהה, יחד עם זאת, בעלות גבוהה יותר באופן משמעותי. שאלתי היא האם אתה ממליץ לעבור פרוצדורה טיפולית כזאת במסגרת שירותי בריאות שיניים של קופ"ח, כאשר למיטב הבנתי הרופא המטפל בי מתמחה בהשתלות, או שמא לפנות לטיפול אצל רופא פרטי או אפילו במסגרת מחלקת כירורגיית פה באחד מבתי החולים? השיקולים שלי הם כמובן מקצועיות, מחיר ושאני אדע ש"יש עם מי לדבר" והרופא לא ייעלם לי. תודה וחג שמח, מרגלית.

שבת שלום מרגלית, על מרבית שאלותיך כבר ענית בעצמך. הרמת סינוס היא טיפול מורכב הדורש ידע, מקצועיות ונסיון. בדרך כלל ההליך מבוצע על ידי רופא המיומן בכך. את צריכה לטפל היכן שאת מרגישה יותר נוח ויותר בטחון. חשוב לקבל המלצות ממתרפאים שעברו טיפול דומה לפניך ועדיף גם מכאלו שעברו זאת אצל אותו רופא מטפל לפני כמה שנים שכן ההצלחה נמדדת על פני שנים רבות ולא רק מיד לאחר הביצוע... מבחינת המחיר כל רופא מעריך את מקצועיותו בהתאם לשיקוליו וכישוריו והתמחור בהתאם. מנסיוני, המחירים מאד קרובים לממוצע בין המרפאות שציינת, ולעיתים דוקא במרפאות הפרטיות המחיר יותר סביר ובודאי שהיחס והטיפול הרבה יותר אישי וממוקד במתרפא. בין השיקולים הרבים לגבי היכן וגם איך לטפל אציין כאן רק כמה מתוך רבים: לעיתים תוכנית הטיפול המתבצעת בפועל צריכה להיות שונה מזאת המתוכננת. למשל, בעת הרמת הסינוס, מסתבר שקיימת עצם באיכות טובה ואפשר להתקין גם שתלים באותו מועד למרות שבתכנית המקורית תוכנן להתקין השתלים כמה חודשים יותר מאוחר. או מקרה אחר,בו מסתבר שאפשר לבצע גם שיקום זמני על השתלים באותו מועד כיון שהשתלים יציבים מספיק אבל בתוכנית רופא אחר אמור לבצע את השיקום והוא אינו נוכח בעת הניתוח... או, שתוכנן לבצע 4 שתלים ובפועל צריך לבצע שתל אחד פחות... ודבר נוסף מההיבט הטיפולי דוקא: נניח שרופא מתעדכן במקום ידוע בחו"ל ובעקבות כך מעדיף להשתמש בחומר חדש או בשיטת ניתוח חדשה שהוכחה כיותר יעילה נניח לטיפול במקרה מסוים וזאת כפי שהודגם שם על ידי רופא רב מוניטין, באיזו מרפאה לדעתך יעשה שימוש בחומר החדש או בשיטה המיוחדת בפרטית או הציבורית ועל ידי מי וכמו כן איזה רופא יכול לנסוע ולהשתלם ולהתעדכן לעיתים יותר תכופות? הכי חשוב להרגיש שאת מטופלת "במקום הנכון" ועל ידי "הרופא הנכון" שידע להתמודד עם כל צורך טיפולי שלך במהלך הטיפול וגם שנים אחריו במידת הצורך ... בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים