השתלת עצם כאשר אין צורך בהשתלת שיניים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

17/11/2014 | 18:11 | מאת: הוד דוד זהבי

שלום רב, רופא השיניים הפנה אותי לטיפול של השלמת עצם בחניכיים בכל הפה לאחר שסיימתי טיפול של ניקוי עמוק של אבן. בכל מקום שקראתי על השתלת עצם ראיתי במדובר על הליך מקדים להשתלת שיניים. האם יש צורך לבצע השלמת עצם גם כאשר אין צורך בהשתלת שיניים? תודה

שלום הוד, המקרה שאתה מתאר הוא של מחלת חניכיים כרונית שגרמה לאבדן עצם ניכר סביב שיניים טבעיות. במידה ומחלת החניכיים היא כעת בשליטה ואין דמום או הפרשות אפשר בחלק מהמקרים לעשות השתלת עצם סביב שורשי שיניים טבעיות לביטול או צמצום הכיסים הקיימים בחניכיים ועל ידי כך להמנע מהצורך בעקירתן. הפעולה מעט מורכבת אך עם ידע מתאים אפשרית. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים