דלקת מיסב השן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דלקות חניכיים - מדוע נוצרות סביב שתלים?

התקנת שתלים בשיניים היא אמנם הליך שכיח, אך מורכב לביצוע ולתחזוק. כיצד יש להתכונן אליו? מדוע עלולות להיווצר דלקות חניכיים סביב שתלים אלה - ואיך נטפל בבעיה? הפרמטרים הקובעים את האפשרות לטיפול בשתלים במקום שיניים הם: הבריאות הכללית של אותו המטופל וכן בריאות הפה שלו. גם בגילאים מבוגרים מאוד (אפילו מעל גיל 90), ניתן לבצע השתלות שיניים מלאכותיות בפה. אך לכל מטופל הסובל ממחלה כרונית, או נוטל תרופות באופן קבוע - ומעוניין לעבור טיפול בשתלים, נדרשת התייחסות אינדיבידואלית למצבו הבריאותי ולהשלכות שיהיו אצלו על כל הליך כירורגי בחלל הפה. לכן, לפני שניגשים לעבודת ההשתלה עצמה, יש צורך, בין היתר, לאזן סוכרת, לשלוט בערכי לחץ הדם, להפחית את כמות צריכת הסיגריות היומית (רצוי להפסיק לגמרי) ולהפסיק באופן זמני שימוש בתרופות לטיפול באוסטאופורוזיס ממשפחת הביספוספונטים, ועוד. כיצד מתכוננים להתקנת שתלים?לפני התקנת שתלים, יש...
ללמוד עוד על דלקת מיסב השן
מחלות חניכיים, לא מה שחשבת-תמונה

מחלות חניכיים הן לעיתים יותר מסתם אי נוחות - על דרכי האבחון...

מאת: יותר מ-30%...
07/11/2004
פריודונטיה: שומרים על החניכיים-תמונה

בריאות החניכיים משפיעה על בריאות השיניים שלנו ועל בריאותנו...

מאת: ד"ר גיא...
28/12/2015
דלקות חניכיים - מדוע נוצרות סביב שתלים?-תמונה

התקנת שתלים בשיניים היא אמנם הליך שכיח, אך מורכב לביצוע...

מאת: ד"ר רחל ענר
10/09/2014
מחקר: מחלות חניכיים מגדילות את הסיכון לשבץ מוחי-תמונה

מחלות חניכיים כרוכות במראה לא נעים ובאי נוחות לחולה, אולם...

מאת: מחלות...
30/10/2000
אולי יענין אותך לדעת...
צילום שיניים - תמונה
צילום שיניים
בדיקות רפואיות: מה ההבדלים בין סוגי צילומי...

דלקת מיסב השן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני סובל מטעם מלוח בפה, מפריע מאוד עד כדי צריבה בלשון וחוסר יכולת להנות ממזון. בהתייעצות עם רופא המשפחה הוא הציע מחסור בברזל אך בדיקות שללו השערה זו, כמו כן בדיקת דם סמוי בצואה - תקינה. האם יש לך רעיון במה מדובר? תודה מראש. נ.ב. אני בן 55 בריא באופן כללי. שלום רב

מוני שלום. ראשית עלי לשאול אותך אם נבדקת ביסודיות על ידי רופא שיניים בחצי השנה האחרונה ? האם עשו לך תרבית של משטח מהפה (מכל הריריות )כדי לשלול זיהום פטרייתי או חיידקי? 1)ייתכן גם שמדובר בריאקציה אלרגית .יש לבדוק תמונת דם לכללית ספירה המראה עלייה באחד ממרכיבי התאים הלבנים מראה על סוג האלרגיה או הרגישות לחומרים שהוכנססו לאחרונה לפיך כולל: שחזורים וטיפולי שורש אך גם מאכלים חדשים כגון תות עץ .תות שדה .זיתים וכיו"ב. 2)טוב תעשה אם תעבור בדיקה יסודית של הפה השיניים והלוע אצל רופא שיניים תחילה 3)ובהעדר ממצאים גם אצל מומחה אף אוזן וגרון לשלול תפליט מהלוע ומהסינוסים המגיע לפה ויכול לגרום לטעם מלוח או חמוץ ,4 4)בדיקה של בלוטות הרוק בפה ותקינות פעילותן יכולה להיעשות ע"י כירורג פה ולסת ואומומחה לרפואת הפה -כדאי שתעבור גם אותם .פעילות לא תקינה של אחת או יותר משנה את הטעם או גורמת לשיפשוף של הריריות ולצריבה .. 5)אם החלפת תכשיט או שעון לאחרונה כדאי שתסיר אותו לחודש לשלול את השפעתו על תגובה זו. 6)גם תגובה הורמונלית תתיכן (אתה אולי עובר נאת גיל המעבר של הגברים -כדאי לשלול גם מחלות חסר ועודף הורמונלי כגון:יתר או תת פעילות של בלוטת התריס שמלווה בתגובה קשה יחסית של החניכיים לדלקת (ואפילו קלה ) 7)לבסוף -הנפוצה ביותר מחלת חניכיים כרונית או מתקדמת מהר והתפליט המוגלתי מםריש בעיקר נוזל בין תאי אך גם פלסמה טעמה כנוזל בין תאי -מלוח . 8)הצריבה בריריות הפה עלולה להיות מכיבים בחניכיים אך גם כיבים על הלשון והלחי המעידים על תגובה אוטואימונית חזקה כתופעה בפני עצמה או כחלק מסינדרום כגון BECHCETהמערב תמונה שלכיבים בפה כחלק מכיבים בכל מערכת העייכול .כדאי להיבדק ע"י מומחה גסטרו לשלול זאת ועוד תופעות כגון REFLUXעליית מיצים מהקיבה ועוד . בקיצור התחל בסבב המומלץ ודאג שהמימצאים ירוכזו ע"י רופא המשפחה שלך שלא תיפול בין המומחים והכיסאות ללא אבחנה מוגדרת.מקווה שלא הפחדתי אותך ושהבעיה תיפתר.

שלום, אני בחורה בת 29, בריאה בדרכ, מבנה גוף רזה מאוד, סובלת בדרכ מלחץ דם נמוך. בשנה האחרונה אני סובלת מחום נמוך(לפני כן, החום שלי היה בדרכ 36.5):זה מתבטא בכך שהחום עולה ויורד במהלך היום: יכול להגיע עד 37.5 או 37.4 ומשחק לסירוגין: עולה בשעות הצהרים והערב, ויורד בשעות הערב המאוחרות/לילה.(היו תקופות שהתופעה הפסיקה ואז זה חזר שוב). בעיקרון, הבנתי שזה תקין שהחום משתנה, אך העניין הוא שכאשר החום עולה, אני חשה בכך: תסמינים כמו של שפעת, עייפות, תשישות, לעיתים כאבי ראש, חולשה. כשאני קמה בבוקר, יש לי חום 37.00 אך עדיין לעיתים סובלת גם מחולשה ברגליים. אני עובדת בצמוד למזגן(המזגן ממש עליי) שעות רבות ביום, כך שאני גם סובלת מאוד מהקור- לעיתים סובלת מכאבים/דקירות במפרקים וכאבי גרון. התופעות הלל ובדרכ לא מפריעות לתפקוד שלי וחולפות מהר מאוד. אני עשיתי כבר מס רב של בדיקות מס' פעמים על מנת לבדוק את הסיבה לכך: יש לי גם בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר(שאכן התנפחה בערך גם כן לפני כשנה) אז עשיתי בדיקות אולטראסאונד בטן וסונר צוואר וגם בדיקה אצל רופא אא"ג והכול היה תקין.אין בלוטות לימפה נפוחות נוספות בגוף ונאמר לי כי מאחר ויש לי דלקת חניכיים כרונית, ייתכן שהיא נפוחה בגלל זה. עשיתי כבר בדיקות כמו בדיקות דם מקיפות( ספירת דם,בדיקות כימיה של הדם כמו שקיעת דם, LDH שעשיתי שיצאו תקינות. תפקודי כבד, בדיקות דם של מחלות אוטואימוניות, בדיקת דם של כל מיני אנזימים ונוגדנים- הכול יצא תקין.), בדיקת שתן, תפקודי כליות(אני נמצאת במעקב אצל אורולוג כי מגיל 17 יש לי המטוריה מיקרוסקופית ללא ממצא פתלוגי, עשיתי בדיקות מקיפות גם אצל נפרולוג והכול היה תקין, ואני פשוט צריכה להיות במעקב). נשללה אצלי גם מחלת הנשיקה(לפני חודשיים חליתי בוירוס, בהתחלה בדיקת מחלת הנשיקה הייתה גבולית ובדיקה חוזרת לאחר3 שבועות יצאה תקינה) ועשיתי גם בדיקת דם של בלוטת התריס שגם כן יצאה תקינה. לפני כשנה וחצי איבדתי את אימי בתאונת דרכים ולכן רוב הסביבה שעברתי טראומה(אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ומתמודדת עם המצב) שמתבטאת אולי גם בגוף. מבחינת אורח החיים שלי, אנימתמודדת עם המון לחצים ועומס. אני נתקלתי לאחרונה בסימפטומים של מחלת התשישות הכרונית, וראיתי שיש לי באמת חלק מהסימנים כמו החום הנמוך, בלוטה מוגדלת. אני מאוד מתנצלת על האורך אבל זה עניין שמטריד אותי:רציתי לשמוע את דעתך בנושא: האם נתקלת במקרה דומה? מה בכלל עושים במצב כזה? האם אני צריכה לחשוש שיש לי משהו רציני(קראתי גם על טרשת נפוצה כי אני באמת בלחץ ומנסה להבין מה יש לי)? שכן מבחינת הרופאת משפחה שלי הכול באמת תקין, אך אני עדיין מרגישה לא כ"כ טוב. תודה רבה!!

היי מאיה אני סבלתי מרורים מתסמינים דומים שנמשכו שנתיים ונגרמו ע"י וירוסים של מחלת הנשיקה. הטיפול שהציל אותי מהמצב הנורא הזה היא טיפול מדהים בקוקטייל צמחי נגד מחלת הנשיקה שמצאתי בגוגל פשוט חיפשתי - מחלת הנשיקה . אם הייתי עושה זאת שנתיים לפני היו נחסכים ממני תלאות מיותרות. צרפתי לך את האתר של המטפל. WWW.RAMIMO.CO.IL מקווה שתרמתי לך מידע שיביא מזור גם לך. הילה

שלום אין לי שום מניעה שתנסי את מה שהמליצו לך . אם יצליח ספרי לכולנו--והיה ולא את מוזמנת להתקשר לשוחח. דר דיין

תחפשי בגוגל - טיפול במחלת הנשיקה יתכן שאת סוחבת וירוס לטנטי ( חבוי ) מסוג שהוא וטיפול בקוקטייל צמחי למחלת הנשיקה פשוט ימגר אותו.

יש על זה הרבה מחקרים מדעיים. אין אף מחקר על הקוקטייל הצמחי.

היי אני סובלת מסימפטומים דומים כבר 3 שנים ואף אחד לא יודע מה יש לי!!! חום נמוך עד 37.7 שעולה יורד כל הזמן עייפות וחולשה איומים,רצון לישון כל הזמן חוסר תאבון אין חשק אמיתי לאכול, אין אנרגיה.(הייתה גם ירידה במשקל) כאבי צוואר רציניים ודקירות בכל הגוף (בדיקות נוירולוגיות מקיפות תקינות לחלוטין כולל ביופסית עצבים דקים) בדיקות ראומטלוגיות תקינות לחלוטין, בבדיקות דם מלבד אנמיה וGGT קצת חורג הכל תקין. כולל אולטרסאונד הבטן ובדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינים. אני אמא ל-5 ילדים ואי אפשר להמשיך ככה! משהו יכול לעזור לי??? אודה לעזרתך!

היי אפרת, יש לי בדיוק אותו דבר, מעל שנה, האם גילית מה יש? כי אני חסר אונים.

שלום לכולם. זה דבר לא נחמד להיות חולה ולא לדעת מה בדיוק. אני עם כל זה 9 שנים. ואני כבר יודעת מה קרה לי... דלקת חניכיים כרונית שגורמת לגוף שלי להיות חולה חום נמוך כאבים בגוף... מצאתי כתבה על יחסי גומלין בין זהומים בפה לבן מחלות רב מערכתיות. עדיים לא הצלחתי לטפל בזה. אבל גיליתי את הסוד של תזונה נכונה ופעילות גופנית. מאוד חשוב להזרים את הדם לעלות דופק. את זה אמר לי רופא שיניים. ובאמת אני מכריחה את עצמי לזוז בכוח וברגע שאני קצת מזיע,מידי משתפר המצב גופני. מה שיש לנו בפה ובבטן משפיע על כל הגוף. ועוד משה... לא לחשוב על סבל וכאב. זה לא עוזר.

ניסית לשנות תזונה? להוריד את כל הלבנים קמח סוכר חלב. בדקי טוב את הבטן שלך. היה לי אליקובקטר וזה היה עם אנמיה חולשה דיקי... יש כל מיני בקטריות בבטן צריך לאזן אותם.

היי קראתי בעיון אין ספק שלא נתן לדון בבעיה באינטרנט. כל מה שאני צריך זו פגישה ממושכת איתך עם כל המסמכים ולנסות ולעשות אבחנה ואז להחליט על טיפול אפשרי. ממליץ לא לחכות אלא לבצע זאת בהקדם האפשרי.

היי חייב לשבת איתך באריכות עם כל המסמכים הרפואיים ולנסות לעשות אבחנה. תודה

היי תבדקי תת פעילות של בלוטת התריס

היי אפרת אובחנת במשהו? אני סובל כבר 3 שנים ללא אבחנה.

היי כן נתקלתי וטיפלתי בעשרות מקרים דומים חייבים להפגש לשיחה ממושכת להבין את המצב ולבנות לך פרוטוקול טיפולי המותאם לך

גם לי יש אותו דבר שנה עם חום שנע בין 37 עד 37.7 זה מתחיל לעלות בצהרים עד שעות מאוחרות בערב זה עובר כשיש החום מרגישים תשישות וחולשה עד חוסר יכולת תפקוד לא עשיתי הרבה בדיקות SRp 36 שקיעת דם 86 לא נראה בכלל שהחום הולך לעבור זה נראה כמו זיהום שמסתובב בגוף כל פעם במקום אחר פעם בשריר הלב פעם במעיים יש הקאות ושלשולים פעם בשרירים כרגע זה ביד נראה כמו תסמונת תעלה קרפדית לאן שהזיהום עובר זה פוגע באברים גם בשיניים זה פגע 5 שורשים עם דלקות עד העצם רק השנה מזכיר מחלת קוואקסי דלקת רב מערכתית אשמח אם יש למשהוא פתרון טבעי ללא צורך לעבור כל הבדיקות הקשות כי מזמן הפסקתי .. תודה

שלום ד"ר מזור, בשן תוכנת עליונה אחרונה השורשים נחשפו. יש לי דלקת חניכיים כרונית כבר 30 שנים אבל היגיינת פה טובה. כבר חצי שנה אינני יכול ללעוס דברים קשים כולל אפילו סטייק עם השן הזאת, נאמר לי שבגלל הנסיגה השן פחות יציבה ונגיסת דבר קשה גורמת לתזוזה מזערית. בכול אופן נגיסה כזאת גורמת לכאבים עזים וגם יש שם רגישות גבוהה לחום וקור. אינני יודע עם איזה סוג של רופא שיניים אני צריך להתייעץ? האם כיוון הטיפול הוא שמרני, האם ניתוח חניכיים, האם עקירה ושתל במקום? אודה לך על תשובה מפורטת

אלי שלום לא ניתן לענות לשאלתך מבלי שניבדקת ע"י רופא השיניים קלינית ורנטגנית.ממליץ לך לגשת לרופא השיניים הכללי שיקבע מה פרוגנוזת השן(שיניים) והאם יש צורך בשחזור,טיפול שורש או עקירה והשתלה.

מה הכוונה בשחזור? ותודה על תשובתך

האם יש אנשים בוגרים 30 פלוס עם חניכיים ללא כיסים כלל ? או שזה חלק מההתבגרות גם במצב שיניים והחניכיים בריאות והיגיינה מוקפדת שבהן מתפתחים באופן נורמלי כיסים רדודים עד 3-4 מ״מ ? או שמא זה כבר מעיד על התחלה של מחלת חניכיים כרונית והאם ניתן לעצור אותה בהמשך שמירה על היגיינה או שעל אף שמירה על הגיינה זה ממשיך להתפתח עם הגיל ?

מרווח עד 3 מ"מ לא נקרא כיס. לרוב האוכלוסיה עד גיל 30 אין כיסים. שמירה על היגיינת פה קפדנית בשילוב גנטיקה טובה יכולה בהחלט להאט יצירת כיסים

האם מרווח של 4 מ״מ נחשב כיס והאם הגיינה טובה וביקורי שיננית כל מספר חודשים יכולים להשאיר את המצב כפי שהוא מבלי להחמיר את עומק הכיס ?

שווה לנסות