סינוסים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

08/04/2009 | 16:34 | מאת: יהודית

עשיתי c.t. מערות האף לאחר בעיות שנוצרו בגלל הרמת סינוס בשיניים 14 ו-15. הממצא: סריקות במנח אקסיאלי לברור מלאות במערות הפנים לאחר השתלת שיניים. מחיצת האף במקומה. קונכות תחתונות מעט גדושות. מצב לאחר השתלת עצם ושן בלסת עליונה מימין. השתל הגרמי בולט לריצפת הסינוס ולתוך חלל הסינוסים עם עיבוי רירית הקפי ומלאות רקמה סביב הבלט הגרמי בעיקר בחלקו האחורי. מלאות והצרות במאטוס מימין. עיבוי רירית קל בתאים אתמואידליים קדמיים מימין. איוורור תקין של סינוסים ספנואידליים ופרונטליים. אין הרס גרמי. ארובות עיניים תקינות. עד שיגיע מועד הביקור אצל הרופא אני מאוד מתוחה. אני מפחדת שצריך להוציא את הכל. בתודה מראש על התשובה.

שלום יהודית, התאור הרנטגני הוא נלווה ומפרש את הממצאים הקלינים ואין עושים אבחנה רק על פיו. קיימת אצלך מעט דלקת שאין היא מצביעה בהכרח על הצורך בהוצאת השתלים. לאבחנה צריך לדעת: מתי בוצעה הרמת הסינוס? האם בוצעו עקירות באותו מועד? האם הותקנו השתלים יחד עם הרמת הסינוס או מאוחר יותר? מהם "הבעיות" מהן את סובלת? האם "הבעיות" שאת מתארת היו מיד לאחר הניתוח או מספר שבועות מאוחר יותר? ושאלות נוספות. אנסה להתמקד אם תצרפי פרטים נוספים. את יכולה באם תעדיפי, דרך האימייל הפרטי שלי באתר הבית שלי בכתובת המופיעה בהמשך. חג שמח וכשר, בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

20/04/2009 | 19:52 | מאת: דניאלה

שלום רב. אני צריכה לעבור טיפולי שיניים מכל הסוגים. השתלות של 5 שיניים, השתלת עצם הרמת סינוס וניתוחי שיניים. במרפאה של קופ"ח הציעו לי לעקור שיניים נוספות (שכרגע אין בהם בעיה מלבד זה שהם כנראה מתנדנדות לא משהו רציני) כי נאמר לי שרק כך יוכלו לערוך את ההשתלות הנחוצות ("תוכנית פעולה לכל הפה") שאלתי: האם זה הגיוני להוציא שיניים שלא מוכרחים רק להקדים תרופה למכה? ושאלה שניה האם יש סיכונים לעבור הכל בהרדמה כללית ולגמור הכל בפעם אחת - מה שמרפאה אחת הציעה לי בגלל פחד וזמן. תודה

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים