סדק ושתל

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

19/09/2014 | 03:05 | מאת: שרית

עשוסדקיו לי כל הטיפולים של חידוש טיפול שורש, מבנה ,כתר זמני והארכת כותרת ואת הניתוח האחרון לפני 3 חודשים והתחילו לי שוב כאבים בשן הנל . הרופאה עשתה צילום לא ראתה ואמרה שכנראה שיש סדק אבל נתנה לי אנטביוטיקה ואמרה שנחכה איזה שבועיים ונחליט השאלה היא האם באמת בצילום במרפאה לא תמיד רואים אם יש סדק או לא ואיך ניתן לאבחן בטוח ויש באמת סיכוי לסדק אחרי זמן מועט לפני השיקום הסופי והאם יש תופעות שמצביעות על סדק והאם אם יעקרו צריך שוב כמו בדלקת להמתין לשתל כמה חודשים מהעקירה?

שלום שרית, קשה לאבחן סדק חדש רנטגנית. מצד שני, לא כל שן כואבת לאחר טיפול שורש עקב סדק. האבחנה היא קלינית ורנטגנית. יש לשקול ביצוע צילום סי טי שלעיתים מראה את המתרחש בעובי העצם. לאחר עקירת שן סדוקה אני מחכה מספר שבועות טרם התקנת שתל או ביצוע השתלת עצם. שנה טובה, בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים