מתייעצ לגבי טיפולים בשיניים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

07/04/2009 | 08:52 | מאת: יהודה

בלסת העליונה בפי חסרות 5 שיניים וקיימות 7 שיניים והן 2 שיניים טוחנות בסוף כל צד בלסת , שן קדמית אחת ושני שתלים בין המשום השיניים הקדמיות והטוחנות. האם אפשר להתקין גשר על כל הלסת? האם יהיה אסטטי? האם צריך להשתיל שיניים נוספות או השיניים הקיימות מספיקות לאחיזת הגשר. מה ניתן לעשות כיש בעיה מתחת לגשר??.

שלום יהודה, אין מחברים כיום שתלים עם שיניים טבעיות בגשר אחד, כיון שלשן קיימת יכולת תזוזה מסוימת ולשתל אסור לזוז. לכן משקמים שיניים בנפרד ומשקמים שתלים עם כתרים בנפרד. בהנחה שהשיניים הקיימות תקינות וכמות העצם סביבן סבירה, ובינהן חסרות כמה שיניים, אפשר לחברן לגשר אחד בלי שתלים. באם חסרות הרבה שיניים עדיף להתקין שתלים ולשקמם בנפרד. חג שמח, בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים