השתלה בזמן צפיפות עצם נמוכה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/04/2014 | 12:16 | מאת: מירי

שלום ד"ר, אני מועמדת להשתלת שיניים מסיבית בלסת התחתונה. בינתיים התגלתה אצלי צפיפות עצם מאוד נמוכה בעמוד השדרה (ממוצע -3.8_),הדורשת התערבות תרופתית. אנדוקרינולוג א יעץ לי להתחיל בהשתלה ולאחר 6 חודשים לטפל באוסטאופורוזיס. רופא שני יעץ לי לעשות זאת במקביל.(וכי הגישה הקודמת מיושנת...) אודה אם לאור נסיונך,תחווה דעתך. מירי

שלום מירי, כל מקרה לגופו. כדאי לשני הרופאים המשתיל והאנדוקרינולוג לשוחח בינהם ולהחליט על הטיפול המתאים לך. אענה לך עקרונית, המדובר בתרופות הניתנות למניעת ספיגת העצם השייכות למשפחת הביס-פוספונטים. הסתבר שתרופות אלו עוזרות לשיפור משק הסידן בעצמות אך, לעיתים נדירות,ואני מדגיש נדירות, עלולות לגרום נזק מהותי לעצמות הלסתות. הסיכוי לנזק הוא זעיר, אך אם יש פגיעה בעצם היא עלולה להיות דרמטית ומאד מאד בעיתית לטיפול. יש גם משמעות רבה כמה זמן לפני התערבות כירוגית נוטלים ביספוספונטים.ככל שפרק הזמן קצר יותר הסיכון נמוך בהתאם. קיימת בדיקה היכולה להראות את השפעת התרופות וכך לעזור להעריך את מידת הסיכון. שוב, כדאי שתנסי ליזום שיחה משותפת של שני הרופאים או לפחות התכתבות בינהם. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים