שפה רדומה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

09/02/2014 | 22:30 | מאת: קטרינה

ד"ר שלום רב. אני בת 36.לפני כשלוש שבועות עברתי 2 עקירות הרמת סינוס והשתלת עצם.הניתוח היהמאוד קשה.לא היו כאבים אבל היתה נפיחות רבה,דם עם ירידת דם מהאף וסימנים כחולים.עכשיו כל זה עבר,אבל הבעיה היא שחצי שפה עליונה מהצד של הניתוח עדיין רדומה.וגם למעלה איפה שהאף כאשר אני נוגעת אני מרגישה כמו כדור קשה בסינוס. האם זה נורמלי?וגם האם השפה עדיין צריכה ליהיות רדומה? הרופא ראה אותי ליפני שבוע ועכשיו הוא בחו"ל. אשמח לתשובה. תודה מראש קטרינה

שלום קטרינה, בצקת באזור הלחי היא תופעה שכיחה לאחר הרמת סינוס פתוחה. מעט דמום מהאף לעיתים גם שכיח. באם הבצקת רבה היא עלולה להפעיל לחץ על הרקמות באזור וגם על השפה באזור הניב. בנושא ההרדמה כדאי להבדק במחלקת פה ולסת באם הרופא בחול.שם תקבלי ייעוץ והדרכה מתאימים לאחר בדיקה מסודרת. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים