השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

19/12/2013 | 19:12 | מאת: ארנה

לפני מספר חדשים עברתי ניתוח חניכיים עם השתלת עצם בלסת התחתונה. רופא שראה היום את הסי.טי אמר לי, שלא רואים בכלל שהושתלה עצם. הוא אמר שאת העצם המושתלת רואים כגושים לבנים בתוך החניכיים. האם ייתכן שהעצם שהושתלה נעלמה? הפריודנט שבצע את הניתוח בדק את המקום לאחר 6 חדשים, ואמר שהעצם נקלטה והעל תקין.

שלום ארנה, השתלת עצם במימד האנכי בלסת תחתונה היא פעולה מאד מורכבת, עם סיכויי הצלחה טובים מאד באם מבוצעת נכון. קיבוע העצם למקומה בצורה יציבה חשוב ביותר. יש גם להבטיח שהחניכיים נשארים סגורים היטב ומתאחים בצורה מושלמת מעל האזור המנותח. באם קיים פתח ברקמת החניכיים או באם העצם המושתלת אינה מקובעת היטב ללסת, עלולים לא לקבל מספיק עצם חדשה. צילום רנטגן ידגים בבירור האם יש מספיק או עדיין חסרה עצם באזור בו היא הושתלה. עדיף צילום סי טי. דברי עם הרופא שניתח אותך שינחה אותך על ההמשך. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים