הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

20/11/2013 | 18:33 | מאת: שאול

שלום , שן מס' 16 נעקרה . המתנתי במשך 5 חודשים לריפוי המקום . לאחר מכן בוצע CT ובו התברר כי שארית העצם היא 4-5 מ"מ . ועל כן אם רוצים לשקם על גבי שתל יש צורך בביצוע הרמת סינוס . נברתי "קצת" במעמקי האינטרנט לצורך קבלת מידע וגיליתי שיש למעשה שתי שיטות : האחת הרמת סינוס פתוחה והשניה - הרמת סינוס סגורה , שלה יש הרבה ואריאציות לביצוע (קונבנציונלית , שיטת הבלון ועוד...) . כמו כן הבנתי שלכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות , מן הסתם . יש רופאים שחסידים של שיטת הבלון ויש כאלה שחסידים של הרמת הסינוס הפתוחה ועוד . מה שרלוונטי יותר אליי שקראתי , כמעט בכל מקום בו הופיע הדבר , כי נהוג לבצע הרמת סינוס סגורה (קונבנציונלית) רק כאשר שארית העצם גבוהה מ-7 מ"מ , אחרת יש לבצע הרמת סינוס פתוחה . אומנם עברתי על תשובותיך הקודמות פה בפורום , וראיתי שאתה לא שולל ביצוע הרמת סינוס סגורה (קונבנציונלית) גם במקרה של שארית עצם בגובה 4-5 מ"מ . אני קצת מסתייג מהרמת הסינוס הפתוחה אך לאור מה שקראתי עולה בי החשש לבצע הרמת סינוס סגורה במקרה שלי . שאלתי היא האם ביצוע הרמת סינוס סגורה במקרה כמו שלי היא אלטרנטיבה ראויה או אלטרנטיבה שיש בה סיכון יותר מאשר סיכוי . פשוט הבנתי שקשה להוסיף כמות גדולה מאוד של עצם בהרמה סגורה ועל כן החשש שלי . אני מאוד רוצה לשקם על שתל ונראה לי כי אם הרמת הסינוס הסגורה לא תהיה אלטרנטיבה בשבילי אז כנראה אלך על גשר , למרבה הצער , כי שתי השיניים שלי (15 ו-17) הם בריאות לחלוטין . אשמח להתייחסותך . תודה .

שלום שאול, אתה אכן מראה בקיעות והשקעה בלימוד הנושא. אני אישית מעדיף את הרמת הסינוס הפתוחה כי שם אני שולט בראיה ישירה על המבוצע. החשש שלך ממנה הוא יותר תאורטי וריגשי ופחות מבוסס על עובדות. אם בכל זאת אתה רוצה הרמת סינוס סגורה עדיף בשיטת הבלון או בשינוי חדשני שלה שנקרא I RSISE בה מוזרקת עצם בתצורה נוזלית דרך השתל עצמו אל הסינוס אחרי שבודקים את שלמות הרירית לאחר הרמת הסינוס. חלופת הגשר כיום מבוצעת במרפאתי רק לעיתים נדירות ביותר עת יש התוויות נגד ביצוע התערבות כירורגית. סיכויי הצלחה גבוהים ובדרך כלל תוצאה טובה מאד אצל רופא מיומן. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים