העצם נעלמה לאחר השתלת עצם והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

09/11/2013 | 07:07 | מאת: יעל מרחב

לפני 9 חודשים עברתי הרמת סינוס פתוחה בשני צידי הלסת העליונה והשתלת עצם. לתדהמתי בצילום CT התגלה שהעצם בצד שמאל לא השתנתה כלומר "אין עצם להשתלה" יש רק 1.6 מ"מ ובצד ימין יש שינוי קליל ביותר . איך זה קורה? איך "נעלמה" העצם המושתלת?

שלום יעל, צר לי שהעצם נעלמה. קשה לענות בלי לראות את צילומי הסי טי של לפני ואחרי הרמת הסינוס ובלי לדעת מה היה חומר העצם שהשתמשו, איזו כמות, ואיך בדיוק בוצעה הרמת הסינוס. עקרונית, העצם נעלמת אם יתכן וקיים קרע נרחב ברירית הסינוס ואז היא עלולה לידלוף אל האף ומשם למערכת העיכול, או עלול להיות קיים פתח או קרע ברקמת החניכיים ומשם היא עלולה גם לדלוף החוצה. בשני המקרים היית אמורה להרגיש גרגרים של עצם היוצאים מאזור הניתוח. כיום, באם רירית הסינוס שלמה ותמונת הרנטגן תקינה, אך קיימת עצם רק בגובה של כ 1 -2 מ"מ, יש לשקול ביצוע חוזר של הרמת סינוס פתוחה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים