הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

05/11/2013 | 18:43 | מאת: אורי

שלום ד"ר , צריך לעבור הרמת סינוס (שן 16 חסרה) והמליצו לי על "שתל פלא" מהפכני שנקרא I-RAISE . האם יצא לך לבצע הרמות סינוס עם השתלים האלה והאם באמת הם אכן מהפכניים ביחס להרמת הסינוס הפתוחה (גובה עצם אצלי 4-5 מ"מ) . נ.ב. אני מבין שהשתלים האלה הם די חדשים ובטח אין עדיין את הניסיון איתם כמו שיש עם השתלים הותיקים , אבל מצד שני בשביל ניסיון צריך למצוא אנשים שיהיו מוכנים שישתילו להם את השתל הזה . ולכן אני שואל האם מבחינת סיכוי - סיכון כדאי להשתמש בהם .

שלום אורי, I RAISE הוא לא שתל פלא. הוא שתל חדש פרי פיתוח ומחקר ישראלי. הוא שייך לקבוצת הרמת סינוס סגורה.כלומר, בעזרתו ודרכו מוחדר חומר העצם לתוך הסינוס. השיטה מבוססת על הזרקת מים בלחץ נמוך דרך השתל אל הסינוס. המים מפעילים לחץ הידראולי ומרימים את הרירית בעדינות. שאיבת המים חזרה מדגימה על שלמות הרירית. בשלב זה מוחד חומר העצם ומוברג השתל למקומו. יתרון השיטה בהיותה זעיר פולשנית, כלומר הניתוח וההפרעה לרקמות הסובבות הוא מינורי. דומה לניתוח לפרסקופי ברפואה כללית. חסרון השיטה בכך שנחוץ גובה עצם שארית מתחת לסינוס של לפחות 3 -4 מ"מ. אין הם מתאימים למקרים בהם קודם בוצעו באזור השתלת עצם והרמת סינוס. לשאלותיך האחרות, לדברי היצרנים, השיטה מיוסמת כבר כ 4-5 שנים בהצלחה. השתלים משווקים בעולם. קיימים בספרות המדעית המבוקרת מאמרים על שתלים אלו. אני כן משתמש בשתלים אלו באותם המקרים להם אני מוצא אותם מתאימים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים