סד כירורגי לשתלים בשיניים הקדמיות העליונות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

01/04/2009 | 00:38 | מאת: אור

שלום ד"ר אודה אם תפרט לשם מה נועד סד כירורגי? הבנתי שהרופא המשקם מוסר את זה לכירורג על מנת לקבוע את מקום המדויק של השתל. אבל לשם מה זה נחוץ? הרי גם הוא מסתכל ב- CT...אז על מה רופא המשקם יכול לעלות שהכירורג לא יכול לעלות?

שלום אור, הסד הכירוגי הוא מעין תבנית עשויה חומר פלסטי שהוכנה על ידי טכנאי המעבדה על פי העמדת שיניים אבחנית או רעיונית במקום אלו החסרות. הרעיון כאן הוא פשוט. היות וכעת אנו מסוגלים להביא את העצם בעזרת השתלת עצם לאותם מקומות בהן היא חסרה, אנו שואפים למקם את הכתרים במיקום אידאלי להשגת מראה אסתטי מקסימלי. במרבית המקרים מיקום הכתר במרחב וששם מעדיף הרופא המשתיל להתקין את השתל שונה מהמיקום שבו קיימת מספיק עצם. באם אין תאום תיכנוני בין הרופא המשתיל לרופא המשקם עלולים לקבל עבודה עם תוצאה אסתטית עגומה. כן צריך לדעת שרק מיעוט הרופאים המשקמים מבצעים גם השתלות בעצמם כמו שרק מיעוט הרופאים הכירורגים מבצעים השיקום בעצמם. לרופא מנוסה המבצע גם את ההשתלה וגם את השיקום יתרון יחסי על רופאים העובדים כצוות שכן הוא חייב גם להבין את הצורך השיקומי, את התנאים הכירורגים וגם לשלוט ברזי כל שלבי הביצוע מהתכנון דרך ביצוע ההשתלה וגם ההמשך ביצוע השיקום והכתרים. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

02/04/2009 | 00:29 | מאת: אור

תודה רבה

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים