הרמת סינוס והגבהת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

11/06/2013 | 11:23 | מאת: איל

לאחר שבוע של כאבים עזים ממועד הניתוח , נפתחו התפרים ונראית העצם .חומר/עצם שתוכננה עבור הרכס נדחתה כתוצאה מכך וכרגע העצם גלוייה כמעין מכתש כאשר משתי הקצוות תאחו החניכיים .נראה כי לא יפגשו או יתאחו. האם יש סיכוי כזה ? האם כתוצאה מחשיפת העצם יתכן וגם העצם שהושתלה באיזור רצפת הסינוס לא תיקלט ? האם כדאי לסגור או להשאיר שיסגר לבד ?

שלום אייל, גש להיבדק על ידי הרופא המנתח. אין אפשרות לדייק בתשובה בלי לראות אותך. עקרונית, עצם לא נשארת חשופה. כמו בכל מקרה של עקירה פשוטה, לאחר העקירה העצם חשופה, החניכיים מהצדדים זוחלים לכון "החור" ומכסים אותו. כך אמור לקרות גם אצלך. לגבי הסינוס, אם החשיפה תגיע לעצם המושתלת בסינוס עלולה להווצר בעיה. עדיף לוודא שהאתר סגור היטב. לכן חזור להבדק אצל הרופא המנתח בהקדם. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים